Superliga Romaniei Mesajul lui Andrei Nicolescu pentru suporteri, după aflarea noii decizii a Comisiei de Disciplină: „Trebuie să avem grijă!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Administratorul special al clubului Dinamo București a transmis un mesaj important, după ce Comisia de Disciplină a ridicat suspendarea clubului alb-roșu și a celor de la UTA Arad privind desfășurarea a patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori.



Ce spun oficialii Dinamo despre noua decizie

Andrei Nicolescu a reacționat, transmițând un mesaj important, cu precădere fanilor „câinilor roșii”, după suspendarea ridicată de Comisia de Disciplină în ceea ce privește desfășurarea a patru partide de pe teren propriu fără spectatori.

Atât sancțiunea clubului Dinamo București, cât și cea primită de UTA Arad au fost suspendate. Inițial, ambele cluburi de fotbal au primit ca pedeapsă, în urma incidentelor dinaintea și după meciul din 8 martie, patru etape de suspendare, doar că această sancțiune a fost suspendată, miercuri. Cu alte cuvinte, fanii vor avea acces pe teren, la meciurile care au rămas de disputat din play-out-ul SuperLigii.

„Este o veste mare. Trebuie să o tratăm cu responsabilitate. Asta înseamnă că trebuie să fim împreună, să arătăm ce înseamnă responsabilitatea, să nu nu mai avem alte incidente. 

Noi foloseam toate căile pentru a găsi o soluție. Am mai declarat că regulamentul suferă un pic. Comisia are un singur articol și se raportează la el.

Am cerut la LPF să facem o cerință comună, să facem modificări la regulament. Acum am reușit ridicarea suspendării. Acum trebuie să avem grijă la următoarele meciuiri.

Există precendent și la U Cluj. Pe o jurisprudență pe regulament internațional ne-am raportat la cazuri internaționale. Toți am simțit cât de greu e fără suporteri. Jucătorii simt impulsul suporterilor. Sper ca meciurile de acasă să fie decisive (n.r. pentru salvarea de la retrogradare)”, a spus Andrei Nicolescu, potrivit DigiSport.

Așadar, următoarele două partide ale echipelor Dinamo București și UTA Arad, de pe teren propriu, vor putea fi animate de spectatori de orice vârstă.

Noua decizie a Comisiei de Disciplină

„SC Dinamo 1948 SA - Cerere de suspendare parțială a sancțiunii pronunțată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 și 2 din RD, admite cererea formulată de SC Dinamo 1948 SA și dispune suspendarea parțială a executării sancțiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD. AFC UTA Arad - Cerere de suspendare parțială a sancțiunii pronunțată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 și 2 din RD, admite cererea formulată de AFC UTA Arad și dispune suspendarea parțială a executării sancțiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD”, se menționează în soluția comisiei, publicată miercuri pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Comisia de Disciplină nu specifică exact pentru câte etape a redus suspendarea, însă clubul Dinamo a notat, miercuri, pe contul oficial de Facebook, faptul că îi așteaptă pe suporteri la stadion la următorul meci de pe teren propriu.

„Ne revedem pe stadion! Comisia de Disciplină a admis astăzi cererea clubului nostru de suspendare parțială a sancțiunii pronunțate în dosarul 116 / CDE / 2024, a anunțat Liga Profesionista de Fotbal (LPF)”, informează clubul Dinamo.

Dinamo a disputat meciurile cu Petrolul și Poli Iași fără spectatori, permițând accesul doar copiilor, iar UTA cu FC Botoșani și FC Hermannstadt. Dinamo va mai juca acasă partidele cu FC Voluntari (etapa a 7-a) și UTA (etapa a 9-a), iar UTA pe cele Oțelul Galați (etapa a 6-a) și FCU Craiova (etapa a 8-a), scrie Agerpres. 

Până la meciul de acasă, dinamoviștii merg în număr mare la Craiova 

Adrian Mititelu, patronul FC U 1948, a decis să acorde o peluză întreagă fanilor dinamoviști la meciul echipei sale cu Dinamo, din play-out.

„Din douā motive. Primul, din respect pentru Dinamo și mai cu seamă pentru suporterii acestui club. Dinamo o sa revină în maxim 2-3 ani un club foarte puternic. Doi -  Echipa noastră cred că o să facă un meci foarte bun în fața unui public numeros ostil.”, a transmis Adrian Mititelu. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel