Echipa nationala Andrei Vochin îl taxează pe Gică Hagi, după ce a zis că Ianis a fost cel mai decisiv jucător al naţionalei din ultimii 3 ani

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gheorghe Hagi a spus, după meciurile amicale disputate de echipa naţională cu Irlanda de Nord şi Columbia, că Ianis a fost cel mai decisiv jucător al echipei naţionale din ultimii trei ani. Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, l-a taxat pe "Rege" după această declaraţie. 



"Din jucătorii care au jucat mai puțin, el a fost singurul care nu a fost titular. E un da, foarte da! E singurul care n-a jucat titular. Jucătorul decisiv din 2021. E o temă și asta, e de reflectat.

El are 3 goluri și două pase decisive în ultimele 5 meciuri pentru națională. S-a vorbit că nu a mai jucat la echipa de club în ultimele două luni, ok, dar trebuie să nu uităm că a fost un an accidentat”, a spus Hagi, la Digi Sport.

Edi Iordănescu nu a rămas dator şi a spus, într-o discuţie în cadru restrâns la FRF, că nu este interesat de opinia părintelui Hagi. 

"Sunt foarte interesat de ce spune fostul mare fotbalist Gică Hagi. Sunt la fel de interesat de ce spune actualul antrenor Gică Hagi. Nu sunt deloc interesat de ce spune părintele Gică Hagi. Dacă aş sta să ascult toţi părinţii jucătorilor mei de la naţională, aş avea parte de mult stres şi puţină obiectivitate. Am mare încredere în calităţile şi potenţialul lui Ianis Hagi, sunt foarte mulţumit de cum a intrat în aceste două meciuri. Sunt foarte trist de câte ori nu primeşte şanse la club. Dar îmi doresc o relaţie corectă şi sinceră cu el, cum am cu toţi fotbaliştii mei. Însă această relaţie poate funcţiona doar în doi, nu în trei", a spus Edi Iordănescu, conform unor surse citate de jurnalistul Radu Naum. 

"Dacă nu juca deloc, venea tatăl lui Man să ne spună că nu e normal"

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, l-a taxat şi el pe Gică Hagi pentru declaraţia despre Ianis, în mod ironic. 

"Dincolo de ce spune Edi, există poate această realitate că, dintre jucătorii care nu joacă, Ianis nu ar fi fost titular. Asta a spus Gică Hagi. Până acum o săptămână, nu înţelegea presa că Ianis de fapt joacă, că are minute multe. Asta era dezbaterea lansată acum o săptămână tot de Gică Hagi, că Ianis de fapt are minute la club. E tot ceva spus de părintele Gică Hagi. Eu zic că nu are minute câte ar merita să aibă, la cum arată el ca fotbalist. De lucrul ăsta nu ne puteam da seama decât jucând în echipa naţională. Că nu a fost folosit titular în astea două meciuri... cred că Edi a explicat foarte bine contextul. 

Eu aş adăuga, făcând o analiză fără să discut cu Edi, că jucătorii care au evoluat mai puţin dintre cei care au fost în lotul echipei naţionale până acum sunt Raţiu, un post unde nu prea sunt variante, Drăguşin, unde din nou nu sunt foarte multe variante, şi Moldovan, care nu are minute. Dar la portari e un caz special, pentru că am avut foarte multe situaţii de genul ăsta. Moldovan a fost portarul care a apărat în preliminarii şi nu s-a dovedit că în 2-3 luni de neapărat poţi să ai o problemă atât de mare. Nu i se poate imputa nimic lui Horaţiu la meciul cu Columbia. Ceea ce voiam eu să spun este că Ianis Hagi, în structura de lot făcută de Edi Iordănescu, figurează pe postul de aripă dreaptă. Acolo, ghinionul lui, sau norocul nostru, este că într-un meci a fost titular Man, jucătorul cu cea mai bună formă demonstrată în momentul ăsta, şi într-un meci Moruţan.

Probabil, dacă Man nu juca deloc, venea tatăl lui Man şi ne spunea că nu e normal ca cel mai în formă român din acest moment, despre care se discută de un transfer la Juve, nu a jucat deloc. La fel şi la Moruţan, ar fi venit tatăl lui şi ar fi spus că fiul său a jucat mai multe minute în campionatul Turciei, de ce să nu fie el titular? Cred că, şi din punctul ăsta de vedere, concurenţa foarte mare pe acea poziţie, l-a făcut pe Edi să gândească pentru tot grupul în modul ăsta.

Este îmbucurător că toţi trei, Man, Moruţan, Ianis, au fost cam cei mai buni din meciul ăsta. Man şi Ianis venind de pe bancă, iar Moruţan titular, dar mie mi s-a părut, din tribună, că a fost cel mai viu din joc", a declarat Andrei Vochin. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel