Tenis Andy Murray se retrage de la Monte Carlo și Munchen, după accidentarea la gleznă. Când va reveni acesta în circuit

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Andy Murray se retrage de la competițiile programate luna viitoare, de la Monte Carlo și Munchen, după ce s-a accidentat în această săptămână la Miami Open. Acesta a declarat, în mai multe rânduri, că își va lua adio de la sportul alb la sfârșitul acestui sezon.



Carieră supusă unei serii continue de accidentări

Tenismenul scoțian Andy Murray (62 ATP) va rata turneele de luna viitoare de la Monte Carlo (7-14 aprilie) și Munchen (15-21 aprilie) după accidentarea suferită la gleznă la Miami, a anunțat vineri echipa britanicului, citată de Reuters.

Britanicul a suferit o entorsă la gleznă în meciul de duminica trecută cu tânărul ceh Tomas Machac (60 ATP) (7-5 5-7 (5)6-7), disputat în turul al treilea la Miami. Murray trece printr-o accidentare serioasă, respectiv o ruptură de ligamente - care îl va ține o perioadă prelungită în afara terenului, scrie Agerpres.

„În urma consultării cu echipa sa și cu experții medicali, Andy Murray a luat decizia de a nu juca la Monte Carlo și Munchen. În acest moment nu se știe cât de lungă va fi absența lui Andy, dar el continuă să analizeze opțiunile cu echipa sa medicală. În mod evident, sunt știri dezamăgitoare pentru Andy, care și-a reiterat dorința de a reveni cât mai repede pe teren”, se arată în comunicatul staff-ului său.

Murray, fost lider ATP și câștigător de trei turnee de Grand Slam, a anunțat anterior că nu plănuiește să joace la prea multe turnee în această vară, dar speră să poată participa la o nouă Olimpiadă, după ce a cucerit medaliile de aur la Londra 2012 și Rio 2016. Campionul speră să joace și la Roland Garros, care va debuta pe 26 mai.

Turneul de la Wimbledon, Grand Slam-ul pe care l-a câștigat de două ori, reprezintă o altă țintă a lui Murray în acest an.

Andy Murray, care va împlini 37 de ani în luna mai, s-a confruntat cu numeroase leziuni începând din 2017, fiindu-i montată o proteză metalică la șold în 2019. El a anunțat deja că se va retrage din activitate la finalul acestui sezon.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel