Echipa nationala Anghel Iordănescu spune că jucătorii care sunt rezerve la cluburile lor nu trebuie convocaţi la EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Anghel Iordănescu, tatăl selecţionerului Edi Iordănescu şi fost selecţioner, la rândul său, spune că jucătorii care nu evoluează constant la echipele de club nu ar trebui să prindă lotul pentru EURO 2024, indiferent de numele pe care îl au. ”Jucătorul trebuie să-și demonstreze valoarea, nu să i-o declare un patron sau conducător, că trebuie să fie la echipa națională", a declarat Anghel Iordănescu la Fanatik

Întrebat dacă jucătorii care nu evoluează constant ar trebui să nu fie convocaţi, Anghel Iordănescu a dat un răspuns ferm. 

”Stai acasă! Mi-aș permite, dar nu mai spun că intru în conflict cu selecționerul. Să nu facă eroarea pe care am făcut-o euro la Euro. Să-l întrebați pe el. Una capitală. Nu mă întrebați, că nu răspund. Acasă! Nu poți să joci, hai să lămurim lucrurile. Fotbalul nostru suferă din punct de vedere fizic, al angajamentului, fotbalul nostru mai suferă prin ritmul de joc. Prin viteza de joc, dacă și așa suntem o nație care nu prea ne convine angajamentul și agresivitatea, determinarea adversarului, atunci cum poți să faci față la un campionat european dacă tu nu ești în ritm, pregătit, nu ai jocuri în picioare. 

A, un meci poți să faci, o joci din talent, dorință. Dar, să joci trei meciuri la un asemenea nivel înseamnă că practic tragi echipa tu în jos. Eu sper că și Ianis Hagi și Rațiu și Răzvan Marin și Pușcaș și cine mai vreți dumneavoastră, sper că vor juca și își vor ridica nivelul de joc, de exprimare și vor convinge la echipele lor de club antrenorii pe care-i au", a mai declarat fostul selecţioner. 

Ianis Hagi este legitimat la Deportivo Alaves, club la care este imprumutat de Glasgow Rangers, însă nu este sigur de postul de titular. În aceeaşi situaţie este şi George Puşcaş, marcatorul golului egalizator cu Israel, care este mai mereu rezervă la Genoa. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel