Fotbal international Antoine Griezmann vrea să participe la Jocurile Olimpice

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antoine Griezmann, atacantul celor de la Atletico Madrid, îşi doreşte să participe la Olimpiada de la Paris cu naţionala Franţei. Acesta a făcut anunţul după meciul pierdut de echipa sa în Liga Campionilor, scor 0-1, cu Inter Milano. 



Fotbalistul francez Antoine Griezmann, atacantul echipei spaniole Atletico Madrid, a asigurat, într-un interviu publicat marţi de cotidianul Le Monde, că va face totul pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, informează AFP.

Griezmann, în vârstă de 32 de ani, campion mondial cu selecţionata Franţei în 2018, ar putea fi unul dintre cei trei jucători de peste 23 de ani autorizaţi să fie incluşi în selecţionata de 18 jucători condusă de Thierry Henry.

"Este ceva excepţional" să ai jocurile la Paris, a spus mijlocaşul, care ar putea avea două competiţii internaţionale în vară, după EURO 2024 din Germania (14 iunie-14 iulie).

Griezmann speră să fie lăsat de Atletico la Olimpiadă



"Voi avea o discuţie cu conducătorii (clubului Atletico Madrid), pentru a afla dacă mă vor lăsa să plec", a spus Griezmann, în condiţiile în care turneul olimpic de fotbal nu figurează în datele FIFA, pentru care jucătorii ar trebui să fie eliberaţi de cluburile lor, pentru a fi puşi la dispoziţia selecţionatelor naţionale.

"Îmi cunosc corpul, avem kinetoterapeuţi de nivel foarte înalt, aşa că nu este nicio problemă", a asigurat el, referindu-se la o asemenea succesiune de meciuri.

Antoine Griezmann ar putea fi aliniat alături de căpitanul selecţionatei Franţei, Kylian Mbappe, care şi-a anunţat la rândul său dorinţa de a participa la Jocurile Olimpice.

Alte nume mari ar putea lua parte la un turneu de obicei neglijat de vedetele fotbalului, după ce selecţionerul olimpic argentinian Javier Mascherano i-a adresat o invitaţie în acest sens superstarului Lionel Messi, care a făcut parte din echipa Argentinei care a cucerit medalia olimpică de aur în 2008, la Beijing, scrie Agerpres.

Selecţionata Franţei a câştigat la rândul ei titlul de campioană olimpică o singură dată în istoria sa, în anul 1984.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel