Fotbal international Antonio Rudiger, fundaşul lui Real Madrid, a depus plângere penală împotriva unui jurnalist. Îl acuză de defăimare

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fundaşul german Antonio Rudiger îl acuză pe jurnalistul Julian Reichelt de defăimare şi a depus o plângere penală în acest sens pe numele său. 



Totul a plecat de la o postare pe reţeaua de socializare X a lui Rudiger, o fotografie cu el însuşi, într-o cămaşă albă, pe un covor de rugăciune, cu degetul arătător îndreptat spre cer şi cu mesajul "Fie ca Atotputernicul să accepte postul şi rugăciunile". Rudiger, un musulman practicant, a marcat astfel începutul Ramadanului. 

Reichelt susţine, pe aceeaşi reţea de socializare, că degetul ridicat în sus a fost un gest islamist, iar asta l-a făcut pe Rudiger, dar şi pe Federaţia Germană de Fotbal, să depună o plângere penală pentru insultă şi defăimare, instigare la infracţiune şi incitare la ură. 

Reichelt şi-a menţinut punctul de vedere printr-o postare făcută luni seara tot pe X: Chiar şi mai ales pentru că este vorba despre un jucător popular de echipă naţională nu îţi poţi permite să fii intimidat ... Ceea ce Antonio Rudiger şi DFB folosesc aici sunt metode de intimidare.

Ministerul german de interne, care a fost citat de ziarul Bild, susţine că gestul lui Rudiger trebuie înţeles ca o mărturisire de credinţă şi, prin urmare, nu poate fi clasificată ca problematică în ceea ce priveşte siguranţa publică.

Ministerul a adăugat că ridicarea degetului ar putea fi văzută ca un semn de radicalizarea salafistă sau islamistă în anumite contexte, dacă cei în cauză folosesc în mod deliberat această ambiguitate, scrie Agerpres.

Ce este Ramadanul

Ramadanul este luna sfântă în calendarul islamic, în timpul căreia musulmanii din întreaga lume postează de la răsăritul soarelui până la apus. Este cea de-a noua lună a calendarului islamic și este considerată cea mai sfântă din punct de vedere spiritual. Postul în timpul Ramadanului este unul dintre cele cinci piloni ale islamului și este obligatoriu pentru toți musulmanii adulți care sunt sănătoși și capabili să posteze. Postul începe la ivirea zorilor și se încheie la apus, timp în care musulmanii se abțin de la consumul de mâncare, băutură, fumat și relații sexuale.

Pe lângă post, Ramadanul este o perioadă de reflecție spirituală, rugăciune, caritate și comunitate. Musulmanii folosesc această ocazie pentru a-și întări relația cu Allah și pentru a-și curăța sufletele prin rugăciune și recitarea Coranului. De asemenea, Ramadanul este considerat o perioadă propice pentru a practica generozitatea și caritatea, iar mulți musulmani își intensifică eforturile în acest sens, oferind ajutor și asistență celor nevoiași.

Ramadanul se încheie cu sărbătoarea Eid al-Fitr, în care musulmanii sărbătoresc finalizarea postului și se bucură de mâncare, băutură și comunitate alături de familie și prieteni.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?