Fotbal international Antrenorul FC Barcelonei dă semnale de alarmă: „Situația este complicată, mai ales din punct de vedere economic”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Xavi Hernandez a anunțat că echipa spaniolă se confruntă cu o situație dificilă din punct de vedere financiar, solicitând suporterilor să înțeleagă circumstanțele în care se află clubul în acest moment.Xavi: „Nu avem condițiile pe care le au alte cluburi!”

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a vorbit miercuri despre resursele limitate ale clubului catalan pentru următoarea fereastră de transferuri, legate de situația economică „foarte dificilă” a grupării, potrivit L'Equipe.

„Da, vom încerca (n.r. - un mercato reușit). Cred că suporterul Barcelonei trebuie să înțeleagă că situația este foarte grea. Situația este complicată, mai ales din punct de vedere economic, pentru a rivaliza cu cei mai puternici adversari, cum este Real Madrid în Spania sau cum sunt alții în Europa”, a afirmat Xavi, înaintea meciului de joi de la Almeria, din La Liga.

„Avem o situație economică care nu are nimic de-a face cu cea de acum 25 de ani, când antrenorul venea și spunea: 'Îl vreau pe acesta, pe acesta, pe acesta și pe acesta...'

Nu mai este cazul astăzi. Nu mai este cazul și, prin urmare, nu avem condițiile pe care le au alte cluburi care au situații de fair-play foarte avantajoase sau situații economice mult mai bune decât avem noi”, a subliniat fostul mare internațional spaniol.

Xavi dă, totuși, asigurări: „Ne vom adapta!”

Antrenorul catalanilor a afirmat că indiferent de condițiile pe care le cunoaște clubul în acest moment, el și staff-ul se vor adapta: „Suporterul Barcei trebuie deci să înțeleagă acest lucru. Eu înțeleg ca antrenor, am vorbit despre asta cu președintele, cu Deco, și ne vom adapta. Asta nu înseamnă că nu vrem să fim competitivi sau că nu vrem să luptăm pentru trofee, dar asta e situația Barcei în acest moment.

Așa că eu cred că suporterul trebuie să înțeleagă că avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de timp, dar vom încerca să facem lucruri bune pentru a fi competitivi”, a adăugat tehnicianul echipei care nu a reușit să își apere în acest sezon titlul în La Liga, potrivit Agerpres.

Barcelona este pe poziția a doua a clasamentului, Real Madrid asigurându-și de mai mult timp câștigarea campionatului.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?