Fotbal international Antrenorul Filippo Inzaghi, demis de Salernitana

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Fostul internaţional italian Filippo Inzaghi a fost concediat, duminică, de conducerea echipei Salernitana, 'lanterna roşie' din Serie A, după înfrângerea de vineri de pe propriul teren (1-3) în faţa lui Empoli, o altă echipă din subsolul clasamentului, informează AFP. 'Salernitana anunţă că l-a demis din funcţia de antrenor al primei echipe pe Filippo Inzaghi. Clubul îi mulţumeşte pentru devotament şi îi urează succes în continuarea carierei sale', se arată într-un scurt comunicat. Clubul din Salerno, la care joacă internaţionalul român Under-20 Andres Sfaiţ şi care ocupă ultimul loc în clasament cu 13 pct, l-a numit pe Fabio Liverani în funcţia de antrenor, dar nu a oferit detalii despre durata contractului.

Fost internaţional italian, Liverani (47 ani) a mai antrenat la Genoa, Lecce, Parma şi Cagliari. Sub conducerea lui 'Superpippo', care îl înlocuise pe portughezul Paulo Sousa, Salernitana nu a câştigat decât două meciuri din cele 16 disputate în campionat, înregistrând zece înfrângeri şi patru egaluri.

'Sunt foarte decepţionat. Suporterii noştri şi conducerea clubului meritau un alt meci. Eu sunt principalul responsabil pentru acest rezultat', a recunoscut Inzaghi după înfrângerea cu Empoli (locul 15), echipa internaţionalului român Răzvan Marin. Inzaghi (50 ani) nu se bucură de acelaşi succes pe banca tehnică ca şi fratele său Simone, care o antrenează pe Inter Milano, liderul din Serie A.

Deşi are un palmares bogat ca jucător (trei titluri de campion al Italiei, două Ligi ale Campionilor, Cupa Mondială 2006), fostul golgheter al lui Juventus Torino (1997-2001) şi AC Milan (2001-12) nu a avut acelaşi succes în cariera de antrenor. În precedentele sale experienţe, el a rămas doar un sezon pe banca lui AC Milan (2014-2015) şi a fost demis în cursul sezonului 2018-2019 de Bologna, iar apoi a retrogradat cu Benevento în 2020-2021.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel