Fotbal international Antrenorul Manchester United, Erik ten Hag, dorește să transfereze un atacant în fereastra de transfer din vară

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Deși credea inițial că opțiunile sale pentru marcatori în acest sezon sunt suficiente, antrenorul olandez recunoaște acum nevoia de întăriri.



Cu doar șapte meciuri rămase de jucat în Premier League, United are doar 45 de goluri marcate, cele mai puține din primele 10 echipe din clasament, relatează BBC.

Întrebat la o conferință de presă cât de important va fi să aducă un marcator dovedit pe Old Trafford în această vară, Ten Hag a spus: „Cred că ne-ar ajuta.”

În mod ideal, își dorește mai mult de un concurent puternic pentru fiecare rol din echipă.

Ten Hag a adăugat: „Aveți nevoie de mai multe opțiuni. Aveți nevoie de o dublură pe fiecare poziție.”

„Pe anumite poziții nu am avut variante în acest sezon - poziția de atacant, poziția de fundaș stânga - și acest lucru are un impact negativ asupra rezultatelor.”

United, care se deplasează sâmbătă pe terenul lui Bournemouth, l-a transferat pe atacantul danez Rasmus Hojlund de la Atalanta pentru 72 de milioane de lire sterline, cu un contract pe cinci ani, în august anul trecut.

În vârstă de 21 de ani, acesta este golgheterul clubului în sezonul său de debut, cu 13 goluri în 34 de meciuri în toate competițiile.

Atacantul englez Marcus Rashford a marcat de opt ori în 38 de meciuri, în timp ce internaționalul francez Anthony Martial, accidentat la inghin din ianuarie, a marcat de două ori în 19 apariții.

„În acest plan pe care l-am construit ar fi trebuit să avem suficiente goluri”, a spus Ten Hag.

„Te bazezi pe goluri de la Rashford - sezonul trecut a marcat 30. Te bazezi pe goluri de la Martial - în primul meu sezon a jucat foarte bine și a avut un impact mare pe performanțele noastre și în meciuri foarte importante.”

„Iar apoi, aducând un marcator precum Rasmus Hojlund, ar fi trebuit să fie suficiente goluri.”

Ten Hag este „deschis” la ideile de transfer de la noua conducere

Dacă va rămâne antrenor, Ten Hag va lucra cu alți parametri pe piața transferurilor, după ce Sir Jim Ratcliffe a devenit proprietar minoritar la United în februarie, preluând controlul operațiunilor de fotbal.

Directorul sportiv al Ineos, Sir Dave Brailsford, urmează să joace un rol cheie pe Old Trafford.

United l-a numit director executiv pe Omar Berrada după ce acesta a demisionat din funcția de director operațional al City Football Group și își va începe activitatea în vară.

Săptămâna aceasta, United a anunțat că John Murtough demisionează din funcția de director de fotbal și sunt dornici să-l aducă pe directorul sportiv de la Newcastle, Dan Ashworth.

Directorul de fotbal de la Southampton, Jason Wilcox, a fost de asemenea legat de o posibilă funcție la Old Trafford.

Ten Hag a spus că negocierile sale anterioare pe piața transferurilor pentru United au fost „bune”, dar este „deschis” la sugestiile personalului cheie din noua structură a lui United, cu condiția să se potrivească ideilor sale.

„Lucrăm în culise la planuri cu scoutingul”, a spus fostul antrenor principal al lui Ajax, în vârstă de 54 de ani.

„Avem planuri bune, cred că și cu jucători de calitate. Vedeți acum despre recrutare: [Andre] Onana merge foarte bine, Rasmus Hojlund, toată lumea îi vede marele talent și potențial. [Lisandro] Martinez, toată lumea a fost foarte mulțumită de el, și mai sunt și alții.”

„Deci recrutarea este bună. Dar dacă ei [noii directori] au idei și mai bune, suntem mereu deschiși. Dacă aveți opțiuni, dar ei vin cu opțiuni mai bune, suntem deschiși.”

„Am încredere că noii proprietari vor lucra cât mai repede posibil, vor aduce noi structuri bune și le pot executa. Dar avem o modalitate pe care dorim să o jucăm, așa că ne cunoaștem profilurile pe care le căutăm, așa că trebuie să se potrivească cu profilurile dorite.”

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?