Fotbal international Antrenorul secund al PAOK, declarații despre Răzvan Lucescu: „Poate antrena orice echipă din Europa”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Tehnicianul român cooptat de Răzvan Lucescu în staff-ul formației PAOK Salonic a explicat diferențele pe care le-a regăsit în campionatul Greciei spre deosebire de cel din țara noastră.



PAOK Salonic a câștigat titlul în Grecia pentru a patra oară în istorie. Pentru Răzvan Lucescu, titlul câștigat la finalul acestui sezon este al doilea succes pe banca grecilor.

Nae Constantin este antrenorul secund din staff-ul echipei PAOK Salonic, fiind cooptat de Răzvan Lucescu în vara anului trecut. Fostul tehnician de la Petrolul Ploiești a oferit câteva detalii despre antrenorul care a reușit să aducă cel de-al patrulea titlu în istoria echipei elene, dar și despre nivelul de calitate al fotbalului din Grecia, comparativ cu cel din țara noastră.

„Nu există comparație între ceea ce am făcut la Petrolul și ce am făcut la PAOK”

„A fost cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla (n.r. - câștigarea titlului cu PAOK). Nu există comparație între ceea ce am făcut la Petrolul și ce am făcut la PAOK.

Sunt niveluri complet diferite și au prea puține lucruri în comun. Am plecat de la o echipă care se lupta pentru supraviețuire, cu mijloace reduse, la una care s-a bătut la titlu din prima până în ultima etapă.

Noi porneam cu șansa a patra, după cele trei mari echipe din Atena, și am avut un sezon super-aglomerat. Am jucat în total 58 de meciuri, în campionat, cupă și cupele europene. A fost un ritm infernal, pe care eu cred că doar o echipă mare îl poate duce.

Să nu uităm că PAOK a luat titlul, dar a fost eliminat dramatic, la penalty-uri în Cupa Greciei, în semifinal, și a ajuns în sferturile Conference League, după ce a plecat din turul II preliminar.”, a spus Constantin.

„Ne antrenam azi pe un coclau, mâine pe altul...”

Constantin a declarat că unul dintre aspectele care l-au impresionat cel mai mult la fotbalul din Grecia a fost profesionalismul de care dau dovadă cluburile, spre deosebire de calitatea acestui sport din România.

„Profesionalismul total... Nu mă refer doar la jucători, ci la tot ce înseamnă club. Condiții de pregătire, financiare, promptitudine, totul funcționează ca un mecanism sănătos. Mie mi se pare senzațional ce am găsit la PAOK, mai ales că veneam de la Petrolul, unde ne antrenam azi pe un coclau, mâine pe altul, și nu știam niciodată când primim sau dacă primim bani. La Salonic, mi se pare că toată lumea are absolut tot ce îi trebuie ca să facă doar ceea ce trebuie să facă.

Prima dată când am văzut alcool în vestiarul echipei a fost după ce am luat titlul. Nu cu bere la final de meci, nu cu bere la refacere, nu cu bere la zile de naștere. Apoi, eu n-am văzut jucător botos, supărat sau cu fițe. Au fost fotbaliști care au evoluat mult mai puțin decât alții și au fost implicați la fel de tare și la antrenamente și pe bancă și în vestiar, ba chiar și din tribună.”, a mai mărturisit Nae Constantin.

Constantin, despre Lucescu: „Am înțeles de ce grecii îi spun Generalul”

„Am înțeles de ce grecii îi spun Generalul. Este un lider, știe să formeze echipe și e cel mai pasionat om pe care eu l-am văzut vreodată în fotbal. La el nu există zi liberă, cred că nici oră liberă. El când avea liber, chema video-analistul acasă să analizeze meciuri. Mi-am dat însă seama că această muncă continuă e lucrul care de multe ori face diferența. Munca și mentalul.

Cu patru etape înainte de final, Răzvan a fost cel care i-a convins pe jucători că vom lua campionatul. Și am învins pe rând echipele de pe locurile doi, trei, patru și cinci, adică AEK, Olympiakos, Panathinaikos și Aris. Toate dușmane de moarte.Păi dacă am titlul îmi place să cred că a fost bună. Sper să mă țină cât mai mult lângă el. Pentru mine, să lucrezi cu Răzvan e mai benefic decât orice școală sau curs de antrenori din lumea asta.”, a mai spus antrenorul secund al PAOK, pentru Prosport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?