Fotbal international Anunţ şoc în Premier League. Roberto de Zerbi pleacă de la Brighton la finalul sezonului

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Roberto de Zerbi, managerul italian al celor de la Brighton, fost jucător la CFR Cluj, va pleca de la echipă la finalul acestui sezon. 



Anunţul a fost făcut de jurnalistul italian Fabrizio Romano, pe pagina sa de socializare. 

"Ultimul său meci la Brighton va avea loc duminică, împotriva celor de la Manchester United. După aceea, Roberto de Zerbi va fi pregătit pentru un nou capitol în carieră", a scris Fabrizio Romano. 

Tony Bloom, președintele clubului, a confirmat plecarea lui De Zerbi pentru site-ul oficial al clubului englez: „Roberto ne-a oferit două sezoane excelente și a condus clubul către noi culmi. A reușit să ne ofere prima noastră campanie europeană care va rămâne mult timp în memoria fanilor lui Brighton.

Am convenit de comun acord să încheiem contractul cu Roberto într-un moment potrivit pentru ambele părți. Vom avea timp să ne planificăm rapid strategia pentru sezonul viitor, iar Roberto va avea suficient timp pentru a face o alegere în cariera sa.

Sunt convins că suporterii noștri vor face o atmosferă minunată mâine pentru Roberto și staff-ul său pe deplin meritată. Vreau să-i mulțumesc pentru toată munca depusă în ultimele două sezoane. Le dorim tot binele pentru viitor”, a precizat președintele clubului.

Reapare interesul lui Bayern Munchen?

Bayern Munchen rămâne fără antrenor la finalul acestui sezon, după ce neamţul Thomas Tuchel a decis să plece de la conducerea echipei. Bavarezii au fost refuzaţi până acum de mai mulţi tehnicieni, printre care Xabi Alonso şi Julian Nagelsmann. Pe lista posibililor antrenori pentru Bayern s-a aflat şi Roberto de Zerbi, însă până acum oficialii clubului nu au negociat cu italianul. Situaţia s-ar putea schimba, mai ales că acesta ar putea veni gratis pe Allianz Arena. 

Thomas Tuchel a confirmat că va pleca de la Bayern, deşi i s-a propus să rămână. 

”Aceasta este ultima mea conferință de presă ca manager al lui Bayern.

Au fost discuții pentru a rămâne și a continua împreună, dar nu am ajuns la un acord... așa că decizia rămâne. 

Până în ziua de azi să știți că sunt foarte mândru și foarte fericit pentru că am fost insistent, în legătură cu aducerea lui Harry Kane la Bayern. L-am 'împuns' pe Brazzo (n.r. Hasan Salihamidzic, director sportiv Bayern Munchen) încontinuu și am făcut tot ce am putut pentru a-l convinge că Harry Kane trebuie să vină la Munchen.

Mă bucur că am rămas și eu cu reușita asta în comitetul de transfer al clubului, pentru că dacă nu eram eu, Kane nu mai ajungea aici! Totul a fost făcut cu scopul de a îmbunătăți echipa. Desigur, pot exista opinii diferite, dar asta nu este o problemă”, a declarat Thomas Tuchel, la conferința de presă, potrivit Bild.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?