Superliga Romaniei Arbitrii din Liga 1 sunt vanitoşi, spune Alexandru Ioniţă I. Exemplu cu meciul Universitatea Craiova - Rapid

Data publicării:
Photo by Njegos K on Unsplash
Photo by Njegos K on Unsplash

Luni, 4 martie, Universitatea Craiova şi Rapid au încheiat la egalitate meciul din etapa 29 a Ligii 1, scor 1-1. După meci, însă, rapidiştii au reclamat două lovituri de la 11 metri neacordate.



Ba mai mult, la a doua lovitură de la 11 metri pe care au reclamat-o giuleştenii, analiza VAR a durat câteva zeci de secunde, lucru care i-a nemulţumit pe conducătorii Rapidului. 

"Sunt supărat că nu înțeleg de ce nu ni s-a dat penalty. Nu ne plângem neapărat, dar nu înțeleg decizia. E penalty cât Casa Poporului. Am auzit teoria că ar fi ofsaid la Rrahmani, dar nu am văzut nicio linie.

E clar că nu s-a analizat că la trasul unei linii oricât de mare sau mic e se stă 4-5 minute la VAR să se vadă dacă e ofsaid. El a stat 30 de secunde. Nu pot să îmi imaginez cum un arbitru se poate uita la reluări și să spună la faza aia că nu e fault.

În minutul 87 e clar. Ce poate să fie pus în dubiu? Cum să nu vezi așa ceva? Nu înțeleg cu ce ajută VAR-ul. Aș vrea și eu o explicație de la domnul Vassaras. Ce s-a întâmplat? Ce vorbesc?", a declarat Victor Angelescu, acţionarul minoritar al clubului, după meci. 

Arbitrii din Liga 1, acuzaţi de vanitate 

Alexandru Ioniţă I, fostul atacant al giuleştenilor, a vorbit despre vanitatea arbitrilor din România ca motiv pentru care VAR nu funcţionează aşa cum ar trebui. 

"Am avut penalty-uri. Cel puţin al doilea a fost foarte clar, după părerea mea. Fundaşul central de la Craiova nu avea nicio treabă cu mingea, care era în joc. A fost un atac necontrolat. De multe ori s-a vorbit că Rapid este o echipă ajutată, şi după părerea mea nu este cazul. Încă o dată se demonstrează că, deşi avem VAR, încercăm să ne ridicăm la standarde europene, nu îl folosim cum trebuie. Cred că este o problemă şi cu vanitatea. Noi, românii, suntem recunoscuţi că suntem foarte orgolioşi.

De multe ori e lipsă de comunicare. Poate cineva încearcă din camera VAR să explice, să anunţe că a fost ceva, şi arbitrii refuză. Mă gândesc. Că altfel nu înţeleg de ce în străinătate, pentru orice incident dintr-un joc se verifică, iar arbitrul e dispus să meargă la margine să verifice, chiar dacă se ajunge în minutul 115. Iar la noi se verifică un henţ 10 minute, iar pentru un penalty clar se dă drumul în 30 de secunde la joc. Mi se pare absurd să nu iei în considerare părerea colegilor tăi. Ei văd mult mai bine de la TV. Vedem clar că ceva este acolo, de ce nu te duci să verifici? Asta e părerea mea!", a declarat Alexandru Ioniţă la Suflet de Rapidist. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel