Superliga Romaniei Arbitrii români se pregătesc pentru noul sezon al Superligii. Noile instrucțiuni pe care le primesc oficialii

Data publicării:
Federația Română de Fotbal
Federația Română de Fotbal

Noul sezon 2024/2025 al Superligii României va debuta pe 13 iulie.Pregătiri intense pentru începutul competiției

Federația Română de Fotbal a anunțat că în perioada 8-11 iulie, arbitrii și arbitrele din Liga 1 se pregătesc la Cheile Grădiștei pentru startul sezonului 2024/2025. Aceștia au efectuat probele fizice și participă la seminarii pentru a fi la curent cu cele mai noi modificări de regulament.

În ceea ce privește testările fizice ale tuturor arbitrilor, oficialii FRF au precizat că acestea au avut loc luni, 8 iulie, urmând ca pe parcursul acestei săptămâni președintele CCA, Kyros Vassaras, dar și membrii CCA să lucreze cu aceștia la actualizarea tuturor recomandărilor și interpretărilor de la nivel internațional.

Concret, o parte considerabilă a acestei pregătiri constă în lucrul în echipă, arbitrii analizând împreună și discutând clipuri reale din meciuri pentru a se testa.

„I-am verificat deja pe arbitri din punct de vedere fizic, nivelul lor de pregătire este unul foarte bun, dar vrem ca pe parcursul seminarului să le dăm sfaturi despre stilul de alergare și despre alte lucruri.

Au fost testate și cunoștințele despre Legile Jocului, teste cuvizionare de multe clipuri video, din campionatul nostru, dar și din străinătate. Fiecare arbitru va avea de analizat un număr foarte mare declipuri video, 200-250. Lucrează pe grupuri, fac analiza fazelor, apoi analizăm dacă e necesară sau nu intervenția VAR.

Trebuie să discutăm, de asemenea, despre noile reglementări, despre implementarea lor. Vrem ca această echipă a arbitrilor să progreseze și să fie pregătită. Și, după părerea mea, arbitrii sunt pregătiți”, a declarat președintele CCA, Kyros Vassaras.

CITEȘTE ȘI Noile reguli din Superliga României începând cu sezonul 2024/2025

Înaintea testărilor din săptămâna în curs, arbitrii au avut de implementat un anumit program de antrenament, primit în prealabil. De asemenea, odată cu startul noului sezon, aceștia vor continua pregătirea prin cursurile regulate organizate online, lunar sau la fiecare două săptămâni.

„Am investit în acest lucru prin munca depusă anii anteriori, dar continuăm să lucrăm pentru viitoarele generații. Alți arbitri tineri, bărbați sau femei, care vin din urmă, cu un viitor de excepție, vor aveao cale clară pentru succes. Îl avem pe Istvan Kovacs în top, dar el nu e singur, formăm o echipă și țintim mai sus”, a adăugat Kyros Vassaras, potrivit FRF.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel