Tenis Aryna Sabalenka câștigă la Miami Open după o săptămână tulburătoare și meciul lui Murray este suspendat din cauza ploii

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea numărul doi mondial, Aryna Sabalenka, și-a început campania la Miami Open, după o săptămână emoționantă, cu o victorie de 6-4 6-3 în fața prietenei sale apropiate, Paula Badosa.



Dubla campioană de la Australian Open, Sabalenka (25 de ani), a jucat meciul din turul doi la patru zile după moartea fostului ei partener, Konstantin Koltsov. Koltsov, un fost jucător de hochei pe gheață, a murit la Miami la vârsta de 42 de ani, într-un incident descris de poliție drept „o aparentă sinucidere”, relatează BBC.

Sâmbătă, bielorusa Sabalenka se va confrunta cu Anhelina Kalinina din Ucraina.

Miercuri, Sabalenka a declarat că are „inima frântă” după moartea lui Koltsov și a descris-o drept „o tragedie de neconceput". Îmbrăcată în negru din cap până în picioare și cu șapca trasă pe ochi, ea a privit către cer înainte de aruncarea monedei de dinaintea meciului.

Sabalenka și spaniola Badosa, care s-au descris ca fiind „cele mai bune prietene” în turneul WTA, s-au îmbrățișat lung și călduros la fileu după meci.

Meciul lor a fost unul dintre primele finalizate vineri, după ce ploaia puternică a perturbat programul.

Campioana US Open, Coco Gauff, a învins-o pe calificata argentiniană Nadia Podoroska cu 6-1, 6-2.

Meciul lui Murray, suspendat

Jocul neputând începe decât după ora 17:00, ora locală din Florida, multe meciuri au fost amânate și ulterior suspendate din cauza vremii.

Meciul din turul al doilea al fostului număr unu mondial britanic, Andy Murray, împotriva argentinianului Tomas Martin Etcheverry (cap de serie 30), a fost întrerupt la 3-3 în primul set.

Campionul de la Australian Open, Jannik Sinner, conducea cu 3-2 în primul set contra italianului Andrea Vavassori când jocul a fost suspendat, în timp ce britanicii Cameron Norrie și Jack Draper nu au apucat să intre pe teren.

Meciurile suspendate și cele ale lui Norrie și Draper - împotriva italianului Flavio Cobolli și, respectiv, a chilianului Nicolas Jarry (cap de serie 22) - au fost reprogramate pentru sâmbătă.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?