Grand Slam Aryna Sabalenka și Elena Rybakina, calificate în sferturile de finală la Roland Garros

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarele de tenis aflate pe a doua, respectiv pe a patra poziție în ierarhia tenisului feminin au reușit să se califice în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros.



Sabalenka luptă pentru primul trofeu de Roland Garros

Belarusa Aryna Sabalenka, locul 2 în ierarhia tenisului feminin, și kazaha Elena Rybakina, aflată pe a patra poziție a clasamentului, au obținut luni calificări facile în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Roland Garros.

Aryna Sabalenka, în căutarea primului său titlu la Roland Garros, a avut nevoie de ceva mai mult de o oră de joc pentru a trece de americanca Emma Navarro (24 WTA), scor 6-2, 6-3.

Dublă câștigătoare a Openului Australiei (2023, 2024), Sabalenka s-a oprit anul trecut în faza semifinalelor la Paris. Ea va juca în sferturi împotriva câștigătoarei duelului dintre rusoaica Mirra Andreeva (38 WTA) și franțuzoaica Varvara Gracheva (88 WTA).

După meci, ea a fost acompaniată la dans de colega sa de breaslă din Tunisia, Ons Jabeur (9 WTA), care a trecut de Clara Tauson (WTA) duminică, scor 6-4, 6-4.

Rybakina, pentru a doua oară în sferturi pe zgura pariziană

Elena Rybakina, campioana din 2022 de la Wimbledon, a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 19 WTA, scor 6-4, 6-3, după o oră și nouă minute de joc. Jucătoarea care reprezită Kazahstanul, în vârstă de 24 de ani, a mai ajuns până acum o singură dată în sferturi de finală la Roland Garros, în 2021.

De asemenea, cu această victorie, kazaha atinge cel de-al nouălea sfert de finală din acest sezon.


Următoarea sa adversară va fi italianca Jasmine Paolini (15 WTA), care a dispus de rusoaica Elina Avanesyan (70 WTA), scor 4-6, 6-0, 6-1.

Jasmine Paolini va disputa, la 28 de ani, primul său sfert de finală într-un turneu de Mare Șlem, după ce atinsese o singură dată optimile, la începutul acestui an, la Openul Australiei. Pe zgura pariziană, ea nu trecuse niciodată de turul doi, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?