Superliga Romaniei "Asta îmi doresc eu, ca dinamovist". Mesajul lui Ioan Andone după ce Dinamo s-a salvat de la retrogradare

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ioan Andone, fost antrenor şi jucător al lui Dinamo, a avut un mesaj pentru alb-roşii după ce aceştia au reuşit să se salveze de la retrogradare. 



Dinamo a prins in extremis barajul de promovare/menţinere în Liga 1 şi a trecut de Csikszereda, cu scorul general de 2-0, iar acum se pregăteşte pentru un nou sezon în Liga 1. Ioan Andone, fostul antrenor al "câinilor", a venit cu un mesaj pentru conducerea lui Dinamo. 

"M-am bucurat că s-au salvat, dar sper ca la anul să nu mai avem emoţiile astea, să nu mai lupte la retrogradare. Asta îmi doresc, ca dinamovist. Sper să se gândească bine ce lot îşi fac. Am văzut că au păstrat acelaşi antrenor, şi e un lucru bun, dar trebuie să aibă un lot pe măsură, să nu mai ajungă în situaţia asta. Să îşi propună lucruri mai măreţe. La nivelul clubului care a fost, Dinamo trebuie să îşi propună lucruri măreţe şi să muncească pentru asta", a declarat Ioan Andone la Digisport. 

Unde au greşit acţionarii şi ce trebuie să remedieze Kopic

"Kopic, când a venit, a luat echipa într-o situaţie grea. După o perioadă foarte lungă fără meciuri câştigate. Jucătorii erau căzuţi psihic, cu moralul la pământ. A îndreptat lucrurile, a adus jucători în iarnă, dar s-a greşit acolo. Din jucătorii aduşi, poate 2-3 erau buni. Nu poţi să faci asta, şi aici e chestie de administraţie. Nu poţi să plăteşti salariile care s-au plătit la Dinamo din iarnă şi să te salvezi la baraj. Nu ai voie. Astea sunt greşeli clare de transferuri de jucători care nu au făcut faţă la presiunea şi nivelul lui Dinamo. 

Kopic a pierdut foarte multe meciuri pe final, după minutul 90. Aici e chestie de antrenor. Să lucreze cu ei mental, ca jucătorii să ştie că nu mai au voie să greşească. Că dacă Kopic nu pierdea puncte aşa, Dinamo putea termina pe locurile 8-9, fără probleme. Acum, sper ca noii acţionari să aducă jucători care să facă faţă la Dinamo", a mai spus Ioan Andone. 

Readucerea fostelor glorii, o idee excelentă 

Ioan Andone crede că postul de director sportiv ar trebui ocupat de o fostă glorie dinamovistă şi transmite acţionarilor că ar trebui să se ocupe strict de partea financiară. 

"Cu mine nu a discutat nimeni, dar m-aş bucura. Ei nu au de unde să ştie, din birou, care e strategia unui club. Ei trebuie să se gândească la strategia financiară, să scoată clubul din insolvenţă, şi să aducă oameni pricepuţi. Şi cea mai bună idee e să fie foste glorii, jucători care ştiu ce înseamnă performanţa la clubul ăsta. Ar fi ideal să apară unul, doi foşti jucători acolo, pe diferite posturi, şi să lase pe mâinile lor destinele echipei. Ei să se ocupe de partea financiară. Pentru că dacă se bagă în lucruri pe care nu le cunosc, ajung în situaţia în care au fost anul ăsta. Eu nici nu m-am gândit la aşa ceva, trebuie să îţi propună cineva ca să te gândeşti la asta. Eu pentru Corvinul şi pentru Dinamo am o afinitate în România", a completat fostul tehnician. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?