Jocurile Olimpice Atletul Nick Ponzio a fost suspendat 18 luni, din cauza unei "erori" a telefonului mobil

Data publicării:
Chiara Caldarola, Pexels
Chiara Caldarola, Pexels

Nick Ponzio, specialist la aruncarea greutăţii, a fost suspendat 18 luni din partea NADO, Agenţia Antidoping din Italia. Totul ar fi plecat de la o "eroare" a telefonului mobil. Atletul italian de origine american Nick Ponzio, specialist în aruncarea greutăţii, care a ratat trei controale antidoping din cauza unei "erori" a aplicaţiei de pe telefonul său mobil, după cum a susţinut, a acceptat miercuri o suspendare de 18 luni din partea Agenţiei antidoping din Italia (NADO), informează EFE.

"Nicholas James Ponzio, membru al FIDAL (Federaţia Italiană de Atletism), a fost sancţionat cu 18 luni de descalificare pentru încălcarea articolului 2.4 din Codul Sportiv Antidoping, sancţiunea intrând în vigoare la 28.02.2023 şi expirând la data de 27.08.2024 inclusiv', a transmis NADO într-un comunicat.

În luna mai a acestui an, FIDAL i-a impus o interdicţie de un an lui Ponzio pentru că a ratat trei controale antidoping aleatorii. Sportivul a acuzat federaţia că l-a "îndepărtat de atletism", dar câteva zile mai târziu a precizat pe reţelele de socializare că nu s-a putut prezenta la controale din cauza unei erori a aplicaţiei de pe telefonul său mobil.

"Am ratat trei teste antidoping, dar nu este vina mea. Aplicaţia de pe telefonul meu mobil s-a stricat şi nu am primit notificările de convocare" în vederea efectuării controalelor respective, a explicat Ponzio.

Rezultatele obţinute de Ponzio, care a reprezentat Italia la Jocurile Olimpice de la Toyko, în 2021, şi ulterior la Campionatele Mondiale de la Eugene (SUA) şi la Campionatele Europene de la Munchen, nu vor fi aşadar validate pentru perioada sancţiunii sale, care include de asemenea "pierderea medaliilor, punctelor şi premiilor", a adăugat organizaţia antidoping italiană.

Nick Ponzio a reuşit cea mai bună performanţă italiană indoor în 2020, la reuniunea de la Belgrad, cu o aruncare de 21,61 m, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel