Fotbal international Au fost publicate discuţiile dintre VAR şi arbitru la meciul Real Madrid - FC Barcelona. De ce nu s-a pus golul lui Lamine Yamal

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Real Madrid a câştigat cu FC Barcelona, scor 3-2, în La Liga, şi a făcut un pas mare spre titlu în acest sezon. Meciul a fost, însă, marcat de două controverse majore. În primul rând, Real Madrid a primit penalty la o fază la care Pau Cubarsi l-a agăţat în careu pe Lucas Vasquez, dar catalanii au contestat faza. În al doilea rând, Lamine Yamal a avut un gol "fantomă", neacordat pentru că mingea nu ar fi trecut de linia porţii cu toată circumferinţa. 



Golul lui Lamine Yamal nu a fost acordat, în ciuda faptului că în La Liga nu există tehnologie de linia porţii. Preşedintele catalanilor, Joan Laporta, a cerut publicarea discuţiilor dintre arbitru şi camera VAR la aceste faze controversate, ameninţând chiar că va cere în instanţă rejucarea partidei. 

La o zi distanţă, spaniolii au publicat discuţia dintre arbitru şi camera VAR atât la golul lui Yamal, cât şi la lovitura de la 11 metri pentru faultul asupra lui Lucas Vasquez. 

"Nu există nicio dovadă că mingea a trecut de linia porţii. Nu sunt dovezi că a intrat în poartă", a transmis arbitrul VAR, Sanchez Martinez, centralului Soto Grado. 

În camera VAR a fost analizat şi un posibil fault asupra lui Toni Kroos la golul de 1-0 marcat de Andreas Christensen. "Nu a fost nimic. Doar s-a sprijinit un pic de el pentru a finaliza, atât", a transmis atunci Sanchez Martinez. 

În ceea ce priveşte penalty-ul acordat pentru faultul la Lucas Vasquez, arbitrul VAR a spus că "a fost piedică, piedică. Penalty confirmat". Centralul partidei le-a şi transmis jucătorilor Barcelonei că i s-a confirmat din camera VAR că este lovitură de la 11. "Mi-au spus că e penalty, cred că e clar", a spus centralul. 

În ceea ce priveşte golul de 2-1 marcat de catalani, din camera VAR a fost transmis mesajul că acesta poate fi validat. 

"Nu este poziţie de offside la Ferran. Nu contează că îl incomodează pe portar", a fost mesajul. 

Xavi a criticat arbitrajul 

 

„Sunt foarte dezamăgit. Dacă vrem să se spună despre noi că suntem cel mai bun campionat din lume... Toată lumea a văzut că acea minge a intrat în poartă. Toate au căzut peste noi. De la Getafe, la începutul sezonului, am spus că nu îmi place ce văd. Astăzi, a fost apogeul absurdității. Sunt mândru de echipă. Cred că am fost mai buni și am jucat mai bine.

Am jucat foarte bine, ne-am creat mai multe ocazii și am controlat jocul. Pierdem puncte în urma unor situații pe care nu le putem controla. Este păcat, merităm mai mult!

Toată lumea a văzut, iar ei mă pot sancționa. Este imaginea mea. Vreau doar să vorbesc despre joc. Am pierdut victoria la detalii. Se mai întâmplă pentru că încă încercăm să contruim echipa. Au fost două situații concrete în afară de penalty, pentru că în apărare am stat foarte bine. Am făcut o greșeală în careu și apoi nu am oprit un atac.”, a spus Xavi, după meciul cu Real Madrid.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel