Homepage Aur pentru Canada în proba de patinaj artistic. Perechea Deschamps-Stellato-Dudek a triumfat la Campionatul Mondial, desfășurat acasă

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Perechea canadiană formată de Maxime Deschamps și Deanna Stellato-Dudek a cucerit aurul la Campionatele Mondiale de patinaj artistic, ediția 2024, la finalul programului liber desfășurat joi seara, la Montreal, în Canada.



Medalie de aur, pe gheața de acasă

Canadienii Deanna Stellato-Dudek și Maxime Deschamps au cucerit aurul în proba de perechi din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, la finalul programului liber desfășurat joi seara, 21 martie, la Montreal.

Reprezentanții țării gazdă, care au evoluat pe muzica din filmul „Interviu cu un vampir”, s-au impus cu un total de 221,56 puncte în fața japonezilor Riu Miura și Rynichi Kihara, clasați pe locul secund, cu 217,88 puncte.

Locul trei a fost câștigat de perechea germană compusă din Minerva Fabienne Hase și Nikita Volodin, cu 210,40 puncte.

Cu ochii în lacrimi și în ovațiile publicului, Deanna Stellato-Dudek a devenit, la 40 de ani, cea mai vârstnică sportivă care câștigă medalia de aur într-o probă de patinaj artistic, precizează AFP.

Deanna a scris, cu această ocazie, povestea unei reveniri extraordinare, după o pauză de 16 ani în cariera sa de patinatoare, începută în anii 2000, scrie Agerpres.

„Am simțit atât de multă dragoste din partea publicului, fervoarea din spatele nostru. Ceea ce am trăit în seara asta este visul unei întregi vieți”, a declarat Stellato-Dudek.

„Când am revenit, singurul meu obiectiv a fost să nu plec prematur de data asta. Am vrut să simt, fie că reușesc sau nu, că am dat tot cea aveam pentru ca, la 80 de ani, să pot spune, degustând un pahar de vin la cină: 'știi, am revenit și am reușit-o'”.

Campionatele Mondiale de patinaj artistic se desfășoară la Montreal pentru prima oară din 1932. Ele ar fi trebuit să aibă loc în 2020, dar au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Tot joi seară, în concursul masculin, japonezul Shoma Uno, campionul mondial en-titre, a dominat programul liber după o prestație strălucitoare, care i-a adus 107,72 puncte. El l-a devansat pe compatriotul sou Yuma Kagiyama, vicecampion olimpic, care a ocupat locul secund, cu 106,35 de puncte, urmat de fenomenul american Ilia Malinin (105,97 puncte).

Programele medaliaților cu aur la competiția din Montreal, pot fi vizionate mai jos:

Youtube video image

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Homepage




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?