Fotbal international Austriacul Christoph Baumgartner a marcat cel mai rapid gol din istoria fotbalului internațional, la șase secunde după startul de joc /video

Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Austriacul Christoph Baumgartner a înscris la șase secunde după fluierul de start în victoria cu 2-0 într-un meci amical de sâmbătă împotriva Slovaciei, marcând cel mai rapid gol înregistrat vreodată în fotbalul internațional.



Jucătorul de 24 de ani a sprintat din centrul terenului și a driblat trei adversari înainte de a șuta de la distanță către colțul din dreapta jos al porții, relatează The Guardian.

În timp ce fanii Slovaciei priveau înmărmuriți, austriecii aflați în deplasare pe stadionul Tehelne pole din Bratislava sărbătoreau, iar mijlocașul de la RB Leipzig a fost năvălit de coechipieri.

 

"Am mai încercat varianta asta înainte, un sprint riscant de la startul de joc. De data aceasta, secvența a funcționat și am reușit cursa," a spus Baumgartner. Golul a fost mai rapid decât cel al lui Lukas Podolski pentru Germania contra Ecuadorului în 2013, când atacantul a recuperat mingea de la un adversar și a marcat după nouă secunde de joc. Mai târziu în aceeași zi (sâmbătă), Florian Wirtz a surclasat această performanță, marcând la șapte secunde de la startul meciului câștigat de Germania în fața Franței cu 2-0 la Lyon.

Rezerva Andreas Weimann a pecetluit victoria Austriei contra Slovaciei cu un gol târziu, cu opt minute înainte de final.

Austria continuă pregătirile pentru Euro 2024 cu meciuri amicale contra Turciei, Serbiei și Elveției. Vor înfrunta Franța, Olanda și fie Polonia, fie Țara Galilor în grupele din Germania.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel