Liga Campionilor Avancronica etapei în Liga Campionilor. Milan - Dortmund şi PSG - Newcastle, meciurile zilei. Barcelona are nevoie de victorie

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

Liga Campionilor revine cu noi meciuri, după pauza provocată de meciurile echipelor naţionale. Iată meciurile zilei. 



De la 19:45, Lazio o înfruntă pe teren propriu pe Celtic Glasgow, într-un meci contând pentru grupa E. Lazio are 7 puncte cu două meciuri rămase de disputat, în timp ce Celtic este codaşa grupei, cu un singur punct. Matematic, echipa condusă de Brendan Rogers are şanse de calificare, însă trebuie să câştige meciul cu Lazio, de la Roma, şi apoi pe ultimul al grupei, şi să spere că Atletico Madrid va câştiga şi ea ultimele 2 partide. 

Atletico Madrid se deplasează marţi la Feyenoord, din postura de lider al grupei, însă meciul nu va fi unul uşor. Olandezii au şase puncte, cu unul mai puţin decât Lazio, aşa că vor spera la o victorie contra echipei lui Diego Simeone pentru a ţine visul calificării în viaţă. Meciul se joacă de la 22:00.

Tot de la 19:45, în grupa H, Şahtior primeşte vizita celor de la Antwerp. Cu şase puncte după 4 meciuri, ucrainenii păstrează şanse reale la calificarea de pe locul al doilea. Dacă reuşeşte să o învingă pe Antwerp, echipă cu zero puncte, Şahtior o va egala la puncte pe FC Porto, echipă care o înfruntă pe Barcelona în celălalt meci al grupei. 

FC Barcelona şi FC Porto conduc grupa H, cu câte 9 puncte, astfel că lupta pentru calificare în optimi rămâne complet deschisă. Ba chiar FC Barcelona riscă să rămână în afara competiţiei supreme inter-cluburi dacă nu reuşeşte să câştige măcar unul din ultimele două meciuri ale grupei. 

Situaţia este extrem de echilibrată şi în Grupa F, din care fac parte AC Milan, PSG, Newcastle şi Dortmund. Liderul grupei este Dortmund, cu 7 puncte, urmată de PSG, cu 6, Milan cu 5 şi Newcastle cu 4. De la ora 22:00, AC Milan primeşte vizita celor de la Dortmund, în timp ce PSG primeşte vizita englezilor de la Newcastle. Dacă italienii şi englezii reuşesc să se impună, atunci situaţia în grupă se poate schimba radical. Cert este că se va juca pentru calificare până în ultima etapă. 

Grupa G este deja tranşată, însă lupta rămâne deschisă pentru locul trei. Manchester City, liderul grupei cu 12 puncte, primeşte vizita ocupantei locului secund, RB Leipzig, care are 9 puncte. Cele două echipe sunt deja calificate în faza următoare a competiţiei. Pe locurile 3 şi 4 se află Steaua Roşie Belgrad şi Young Boys Berna, cu câte un punct. Cele două echipe se înfruntă în această seară, de la ora 22:00, în Elveţia, iar meciul poate decide echipa care va merge în Europa League, de pe locul al treilea. 

Sursa: Colaj foto Facebook

La Paris au fost mai multe incidente înainte de meciul PSG - Newcastle 

Mai mulţi suporteri ai echipei engleze de fotbal Newcastle United au fost atacaţi luni seară într-un bar din Paris, înaintea meciului cu formaţia franceză Paris Saint-Germain, programat marţi în Liga Campionilor, scrie presa britanică.

Potrivit cotidianului Daily Mail, care prezintă şi videoclipuri cu incidentele respective, mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, prezentaţi despre fani ai lui PSG, au intrat în local şi au început să arunce cu mese şi cu scaune în suporterii "coţofenelor", care s-au apărat. Atacatorii au lansat chiar şi o fumigenă în interiorul barului.

Autorităţile franceze, care au dorit să evite astfel de incidente, le-au cerut anterior administratorilor barurilor care urmau să-i primească pe fanii englezi să închidă mai devreme, pentru a reduce riscurile.

În această toamnă, un suporter al echipei Newcastle a fost înjunghiat la Milano de o bandă care l-a urmărit întorcându-se la hotel, înaintea meciului dintre cele două formaţii din Grupa F a Ligii Campionilor, reaminteşte sursa citată, conform Agerpres.

Istvan Kovacs, la a treia delegare în Liga Campionilor în acest sezon 

Sursa Foto: Agerpres

Brigada de arbitri condusă de Istvan Kovacs a fost delegată de UEFA să conducă, pentru a treia oară în acest sezon, un meci din cadrul grupelor Ligii Campionilor, a anunţat, luni, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Arbitrul român Istvan Kovacs va conduce partida dintre AC Milan şi Borussia Dortmund, care va avea loc marţi, 28 noiembrie, de la ora 22:00, în runda a cincea a Grupei F a competiţiei.

Istvan Kovacs va fi ajutat la cele două linii de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, al patrulea oficial fiind Marcel Bîrsan. În camera VAR se vor afla Pol van Boekel (Ţările de Jos) şi Cătălin Popa.

Înaintea acestei etape, Borussia Dortmund este lider, cu 7 puncte, iar AC Milan ocupă locul 3, cu 5 puncte.

Acesta este al treilea meci în faza grupelor UEFA Champions League al lui Istvan Kovacs, care a mai condus partidele Newcastle - PSG (scor 4-1) şi Arsenal Londra - FC Sevilla (2-0).

La un alt joc, Lazio Roma - Celtic Glasgow, Alexandru Deaconu va fi observator al brigăzii de arbitri condusă de Halil Umut Meler, din Turcia.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel