Superliga Romaniei Avantajul lui Neil Lennon la Rapid. "Ştie la ce să se aştepte"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului, are un avantaj în ceea ce priveşte adaptarea la fotbalul românesc, crede Giovanni Costantino, un alt antrenor străin care a trecut prin Liga 1. 



Nord-irlandezul Neil Lennon a fost alesul lui Dan Şucu pentru funcţia de antrenor principal la Rapid, după despărţirea de Cristiano Bergodi şi interimatul lui Bogdan Lobonţ. Mulţi au pus, însă, sub semnul întrebării adaptarea lui Lennon la Rapid, în ciuda CV-ului bogat pe care îl are. 

"Sunt de părere că antrenorii de anumită naţionalitate sunt mai conectaţi la unele ligi decât alţii. România este similară ţărilor mediteraneene, deci avem o mentalitate similară. Eu am avut ocazia să antrenez în multe ţări, cum ar fi România, Ungaria, Slovacia, Cipru, Finlanda. Pentru un italian, să se adapteze la fotbalul finlandez, e foarte dificil. 

Cred că fotbalul românesc e foarte diferit de fotbalul scoţian. Nu înseamnă că aici se face o treabă bună sau o treabă mai puţin bună. E un fotbal diferit, fanii, media, jucătorii, văd sportul diferit. Astfel, să fii din Scoţia în România e dificil. Dar, el a antrenat în Cipru, iar mentalitatea de acolo, legat de fotbal, e similară celei din România. Deci are şanse 50-50%. Dacă ar fi venit direct din Scoţia, ar fi fost dificil să se adapteze. Dar, având experienţa din Cipru, cred că ştie la ce să se aştepte", a declarat Giovanni Costantino la DC Sport. 

"E nevoie de antrenori buni în România"

"Pentru fotbalul românesc, mutarea asta e foarte bună. Şi în Italia avem nevoie de antrenori cu mentalităţi diferite, care să ne deschidă ochii către noi viziuni, către noi idei. Mie mi-ar plăcea ca şi în Italia să avem mai mulţi antrenori străini. În România, e nevoie de antrenori buni. Dar nu contează dacă aceştia vin de la Celtic sau de undeva din Liga 3. Important e viitorul, nu trecutul. Nu contează ce ai făcut în trecut, importantă e chimia dintre club, antrenor, şi jucători. Nu se potriveşte orice antrenor în orice vestiar. De asta e important ca un club să îşi aleagă un antrenor în funcţie de jucătorii pe care îi are", a mai spus antrenorul italian. 

Youtube video image

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?