Cupa României Azi încep sferturile de finală ale Cupei României. Duelul ardelenilor debutează acasă la Corvinul Hunedoara

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Primul sfert de finală al Cupei României Betano debutează astăzi, de la ora 19:30. Partida dintre Corvinul Hunedoara și CFR Cluj se joacă pe stadionul Michael Klein, din Hunedoara.



Hunedorenii vor să bată clujenii pentru un loc în semifinale

Ediția 2023/2024 a Cupei României are programate meciurile din faza sferturilor de finală între 2-4 aprilie. Șapte formații din Superligă și o reprezentantă din L2, Corvinul Hunedoara, joacă pentru accederea în semifinalele competiției.

Primul meci al sferturilor de finală din Cupa României Betano este duelul dintre Corvinul Hunedoara și CFR Cluj. Formațiile se întâlnesc azi, 2 aprilie, de la ora 19:30, pe stadionul Michael Klein (Hunedoara), arenă cu o capacitate de 16.500 de spectatori.

În luna iunie a anului 1988, hunedorenii au mai jucat sferturi de finală în Cupă, pierzând cu scorul de 2-4 în fața celor de la Dinamo București.

Pentru CFR Cluj, pe de altă parte, palmaresul în competiție este mult mai consistent. Clujenii se pot lăuda cu patru trofee Cupa României, ultimul dintre acestea fiind obținut în anul 2016, pe lângă o altă finală disputată în 2013.

Ce spun antrenorii celor două formații, înainte de meci

Antrenorii celor două echipe sunt încrezători în șansele lor de calificare în penultimele acte ale competiției.

Antrenorul Corvinului, Florin Maxim, are obiective mari în Cupa României Betano, dorind să elimine echipa condusă de Adrian Mutu, pentru a accede în semifinale. Acesta și-a susținut punctul de vedere cu privire la partida de azi, într-o conferință de presă.

Suntem toți concentrați [..] Pentru clubul nostru este un meci special, dar noi am făcut lucrurile să se întâmple... nu ne-a oferit locul în semifinală nimeni. Am muncit, băieții au muncit de la început, de când am venit... Au fost momente de suferință, n-a fost ușor să trecem și de Sepsi...”, a spus Maxim la conferința de presă dinaintea meciului care începe la ora 19:30.

„[..] Trebuie să fim lucizi, trebuie să fim atenți, băieții știu ce echipă întâlnesc, știu echipa CFR-ului... jucători foarte buni, jucători de calitate [..] sunt trei-patru jucători de națională - Camora, Abeid, Mogoș, Manea... Deac, Muhar... În stânga Otele, care a atras privirea asupra lui... Bîrligea, la fel, un atacant foarte bun, Tachtsidis, un jucător extraordinar...sunt jucători buni! Dar ne-am dorit astfel de meciuri, ne dorim și de acum încolo astfel de meciuri și evenimente. Ce va fi, vom vedea după meciul de mâine!”, a mai spus Florin Maxim despre adversara sa de astăzi.

De asemenea, și Adi Mutu a prefațat partida de astăzi a CFR-ului, acesta spunând că șansele echipei sale sunt aproape inexistente în competiția din Superligă, astfel că nivelul de concentare din Cupă va fi extrem de mare: „Jucătorii știu importanța acestui meci, Cupa este unul dintre obiectivele clubului în acest an și trebuie tratat ca atare meciul. Sper că băieții se înțeleagă că va fi un meci greu. Ne așteaptă o echipă omogenă, muncitoare, care a pus probleme și altor echipe în trecut în Cupă. Trebuie tratat foarte serios acest meci!”

„Va fi stadionul plin, va fi și în nocturnă, condițiile nu vor fi cele mai bune, ca să spun așa. Pentru ei este un meci foarte important. Ei vor juca cu mare ambiție și vor încerca să ne bată, trebuie tratat foarte serios și mers la victorie. Cred că Corvinul e o echipă bună de Liga a II-a, și nu numai, chiar dacă nu are drept de promovare. Chiar va fi un meci greu, pentru că jucăm la ei acasă, va fi un stadion plin, au o ambiție și mai mare decât până acum. Știm ce ne așteaptă, știm ce presiune este pe noi, dar trebuie să o gestionăm. Și băieții trebuie să înțeleagă că la CFR Cluj tot timpul este presiune.”, a mai declarat Mutu.

Pentru partida cu Corvinul, „Briliantul” a recunoscut că va folosi cea mai bună formulă a echipei: „Bineînțeles că voi folosi cea mai bună formulă de echipă, este unul dintre obiectivele noastre și îl tratăm ca atare, foarte serios. Voi folosi cea mai bună formulă pe care o consider eu.”

Susținere pentru Corvinul Hunedoara

Membri de seamă ai fotbalului și-au arătat public interesul pentru partida de astăzi, printre care și Ioan Andone, care a ținut să împărtășească două postări urmăritorilor săi de pe Instagram. Fost fotbalist la Corvinul Hunedoara, Andone așteaptă cu nerăbdare meciul, luând masa cu alte personalități ale fotbalului, dintre care și Mircea Lucescu.

„Într-o locație de vis, înainte de Corvinul Huneadoara - CFR Cluj, în Cupa României. Mâncăruri alese, oameni faini și povești. Ne vedem la stadion in curând!”, a adăugat Ioan Andone la descrierea primel sale postări despre meciul de astăzi, pe contul său de Instagram.

În cadrul celei de-a doua postări, Andone face aluzie la amintirile pe care și le împărtășesc participanții, la cina dinaintea partidei dintre Corvinul și CFR.

„Câte povești avem și de la Hunedoara...”, a scris în cea de-a doua postare de pe Instagram, Ioan Andone.

Formațiile care joacă pentru un loc în semifinalele Cupei României

- Corvinul Hunedoara – CFR Cluj - marți, 2 aprilie, ora 19:30

- FCU 1948 Craiova – FC Voluntari - miercuri, 3 aprilie, ora 18:00

- Universitatea Cluj – FC Hermannstadt - miercuri, 3 aprilie, ora 21:00

- Universitatea Craiova – Oțelul Galați - joi, 4 aprilie, ora 19:30

Semifinalele Cupei României vor debuta pe 17 aprilie 2024, iar ultimul act este programat pentru 15 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?