Superliga Romaniei Balaj nu se abține și îl acuză pe George Găman: „Mi-e greu să accept așa ceva!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipele de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe și CFR Cluj au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul din cadrul etapei a doua a play-off-ului. Președintele clujenilor nu s-a sfiit în a face declarații acuzatoare la adresa centralului partidei, după remiza dintre cele două formații.



Cristi Balaj nu acceptă felul de a arbitra al lui Găman: „Ne gândim cu groază!”

Balaj a vorbit despre arbitrajul lui George Găman, catalogându-l în mai multe rânduri ca fiind nedrept. Acesta a explicat ceea ce îl nemulțumește cu privire la modul de arbitrare a meciurilor în care George Găman se află la centru. Cu toate acestea, el recunoaște că rezultatul partidelor CFR-ului nu se datorează doar deciziilor centralilor, ci jucătorii sunt cei care îndreaptă un meci fie spre victorie, fie spre înfrângere: „Și eu am spus că nu din cauza arbitrului nu am câștigat. Principalul motiv a fost că nu am trimis mingea în poartă. Este greu de digerat un asemenea insucces, au dat un singur șut la poartă și au înscris!”

El l-a criticat pe arbitru, spunând că orice contact realizat de jucătorii clujeni în partidele desfășurate în Superligă sunt taxate rapid de la centru, pe când la alte formații se trec cu vederea anumite faze din timpul meciurilor: „Din nou începem meciul cu greșeli majore. Am înțeles că nu a văzut faza lui Bîrligea, dar există și alte faze! Îi dă cu mâna dreaptă peste picior, îi dă cu mâna. Fiind în viteză, mingea în posesia ta, dai gol cu latul. Când e vorba de CFR, se dă mult mai ușor. La meciul de la Galați a fost soft-contact și a acordat penalty!”

Găman inventează faze în timpul partidelor

Președintele ardelenilor consideră că există numeroase decizii ale lui Găman care au dezavantajat CFR-ul:

„Golul înscris de către noi a fost precedat de către un ofsaid, sunt corect. Poate să îți scape un penalty, dar să inventezi lucruri și să-i dai galben lui Bîrligea. Domne, de ce dai henț, de ce inventezi? La henț trebuie să fie intenție. Asistentul nu a ridicat fanionul, a dictat el.”

„După care, cea mai concludentă fază, scapă Otele și pentru că Michael l-a atins pe apărător, a dat fault în atac. Inventezi, de ce inventezi?! Sistemul VAR spune să lași jocul. Uite-l cum face, stă răstignit, arată că a văzut el. Încă o dată vin și spun, nu din cauza arbitrajului am pierdut. Am avut ocazii la Birligea, la Otele, la Muhar, la Manea.”, a mai reacționat Balaj.

Stăm și ne gândim cu groază ce s-ar fi întâmplat dacă nu aveam VAR. Repet, din păcate, lovitura de la colț din care am înscris a fost precedată de un ofsaid. Nu ai cum să ratezi un asemenea penalty! E alt meci din acel moment... mi-e greu să accept așa ceva! Să inventezi lucruri e greu de acceptat. Ce interes ai, mai ales că în regulament îți recomandă să lași jocul să continue?!” s-a întrebat retoric, în final, președintele clubului ardelean.

„La faza cu penalty-ul nu există decât două variante: penalty sau simulare. Nu există, ori dai penalty ori simulare. În momentul în care un arbitru își justifică deciziile, înseamnă că a văzut doar el!”, a mai spus Cristi Balaj la Prima Sport.

În meciul Sepsi - CFR, fotbalistul Marius Ștefănescu a reușit să marcheze pentru covăsneni, pe când clujenii au reușit să aducă golul egalizator prin Matija Boben.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?