Superliga Romaniei Barajul pentru cupele europene, motiv de scandal. Mihai Rotaru, enervat că trebuie să joace contra Oţelului sau U Cluj. "Mi se pare grotesc"

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Mihai Rotaru, patronul Universităţii Craiova, este supărat pentru că echipa sa va trebui să mai dispute un meci la finalul sezonului, barajul pentru cupele europene, contra celor de la Oţelul Galaţi sau Universitatea Cluj. 



Oţelul Galaţi a pierdut finala Cupei României contra celor de la Corvinul Hunedoara, astfel că intră la barajul pentru calificarea în cupele europene. Prima dată trebuie să treacă de Universitatea Cluj, în meciul care se dispută la Galaţi duminică, 19 mai. Echipa care va câştiga acest meci va înfrunta echipa de pe locul 3 din Superligă, Universitatea Craiova sau CFR Cluj. 

În anticiparea acestui meci, Mihai Rotaru, finanţatorul celor de la Universitatea Craiova, a transmis că nu i se pare normal ca întreg sezonul unei echipe de playoff să depindă de un meci. 

"Statistic vorbind, probabilitatea este foarte mare să jucăm barajul. 90% vom juca barajul. Ceea ce e o prostie. Joci tot sezonul într-un singur meci. Mai bine mergem la cazino direct. Poate vom avea accidentaţi după meciul cu Sepsi. Poate vom avea suspendaţi! Şi tot sezonul se joacă într-un meci de baraj, într-o singură manşă. Mi se pare grotesc!", a declarat Mihai Rotaru la Fanatik Superliga. 

Andrei Vochin i-a spus finanţatorului Universităţii că preşedintele FRF Răzvan Burleanu a luat act iarna trecută de dorinţa reprezentanţilor unei echipe din Liga 1 de a se renunţa la acest baraj şi că este deschis la orice fel de propunere din partea reprezentanţilor Ligii 1 pentru înlocuirea barajului, astfel încât să se dea atractivitate playout-ului. 

"Universitatea Craiova a trimis două adrese Federaţiei Române de Fotbal în ultimii doi ani de zile, prin care desfiinţăm argumentat acest meci de baraj. Venim cu propuneri. De doi ani de zile trimitem", a replicat Mihai Rotaru. 

"Preşedntele FRF a cerut o contrapropunere la acest meci de baraj între playout şi playoff. Şedinţa de la Cheile Grădiştei a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie. Suntem în mai şi nu s-a primit nicio propunere. Poate încercaţi să vă gândiţi până începe sezonul viitor la o propunere prin care să fie desfiinţat acest baraj şi să fie înlocuit cu ceva care să dea atractivitate zonei superioare din playout", a spus Andrei Vochin. 

"Deja am făcut această propunere înainte de acea întâlnire. Am spus ca echipa de pe locul 7 să primească 200.000 euro în plus, ca premiu pentru campioana playout-ului. Propunerea e făcută, nu s-a primit răspuns la ea", a mai spus şi Mihai Rotaru. 

Meciul de baraj pentru locul de Conference League între echipa de pe locul 3 din playoff şi câştigătoarea partidei dintre Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj ar urma să aibă loc la finalul săptămânii viitoare. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?