Fotbal international Barbados vs Grenada, meciul în care o echipă a apărat ambele porţi

Data publicării:
Foto Freepik
Foto Freepik

Fotbalul pare un sport simplu, dar nu este. O dovedeşte cel mai bine meciul dintre Barbados şi Grenada, contând pentru calificările la Cupa Caraibelor din 1994. 



În ultimul meci al grupei de calificare, Barbados avea nevoie de o victorie la două goluri diferenţă împotriva Grenadei pentru a se califica mai departe. Un rezultat de egalitate după 90 de minute însemna că cele două echipe vor juca prelungiri, iar o victorie a celor din Barbados la mai puţin de două goluri o trimitea pe Grenada mai departe în competiţie. Organizatorii au decis ca, în caz de prelungiri, să se joace la Golul de Aur, care urma să valoreze două goluri. 

Astfel, Barbados a preluat rapid conducerea pe tabelă şi a înscris de două ori, exact cât aveau nevoie pentru calificare. Cu şapte minute înainte de final, însă, Grenada a marcat pentru 2-1, iar Barbados mai avea nevoie de un gol. Un atacant al celor din Barbados a realizat rapid că echipa sa avea şanse mici să mai marcheze, pentru că Grenada adoptase o tactică ultra-defensivă, şi a decis că cea mai bună şansă a echipei sale era intrarea în prelungiri, unde urma să se joace la Golul de Aur, scrie bleachreport.com.  

Aşa că şi-a surprins propriul portar şi a marcat în propria poartă pentru 2-2. Acum şi Grenada avea nevoie să înscrie pentru a se califica. Dar, imediat ce s-au prins, jucătorii Grenadei au luat mingea de la centrul terenului şi au început să se îndrepte spre propria poartă. Mişcarea a fost, însă, anticipată de jucătorii din Barbados, care s-au dus rapid pentru a apăra poarta... Grenadei. Şi, până la final, au reuşit cu succes să apere ambele porţi, intrându-se astfel în prelungiri. 

În final, Barbados a câştigat meciul şi s-a calificat, graţie Golului de Aur marcat de unul dintre atacanţii lor în al patrulea minut de prelungiri. 

Managerul Grenadei a fost extrem de supărat după meci. 

"Mă simt înşelat. Persoana care a venit cu regulile astea ar trebui să fie închis la nebuni. Jocul ăsta nu ar fi trebuit să aibă loc cu atâţia jucători ameţiţi de toate regulile. Jucătorii noştri nici nu mai ştiau în ce direcţie să atace, la poarta noastră sau la poarta lor. Nu am mai văzut niciodată asta. În fotbal, ar trebui să înscrii împotriva adversarilor, nu pentru ei, ca să câştigi", a declarat James Clarkson după meci. 

REZUMATUL VIDEO POATE FI URMĂRIT AICI

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?