Fotbal international Barcelona i-a găsit deja înlocuitor lui Xavi? Care poate fi noul antrenor al catalanilor

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Clubul de fotbal FC Barcelona se confruntă cu o perioadă confuză, actualul antrenor Xavi Hernandez fiind din nou capul de afiș al publicațiilor internaționale. După ce a afirmat recent că rămâne la conducerea catalanilor, se pare că oficialii deja i-au găsit un înlocuitor.



Vine Hansi Flick la Barcelona, în cele din urmă?

Antrenorul Hansi Flick, fost tehnician al lui Bayern Munchen și selecționer al naționalei de fotbal a Germaniei, este considerat din nou drept principalul candidat pentru înlocuirea antrenorului Xavi Hernandez la FC Barcelona, potrivit presei internaționale.

Xavi este antrenorul echipei FC Barcelona, dar nu pentru prea mult timp, potrivit mai multor publicații. În ianuarie, fostul internațional spaniol anunțase că va demisiona la finalul sezonului, după care s-a răzgândit, în luna aprilie, semnând până în anul 2025.

Cu toate acestea, se pare că Xavi riscă acum să fie demis din cauza declarațiilor făcute pe tema situației financiare dificile în care se află clubul de fotbal și a lotului necompetitiv pe care îl are, declarații care ar fi deranjat conducerea.

„Cred că suporterii Barcelonei trebuie să înțeleagă că situația este foarte grea. Situația este complicată, mai ales din punct de vedere economic, pentru a rivaliza cu cei mai puternici adversari, cum este Real Madrid în Spania sau cum sunt alții în Europa”, a afirmat Xavi, înaintea meciului de joi de la Almeria, din La Liga.

„Avem o situație economică care nu are nimic de-a face cu cea de acum 25 de ani, când antrenorul venea și spunea: 'Îl vreau pe acesta, pe acesta, pe acesta și pe acesta...'

Nu mai este cazul astăzi. Nu mai este cazul și, prin urmare, nu avem condițiile pe care le au alte cluburi care au situații de fair-play foarte avantajoase sau situații economice mult mai bune decât avem noi”, au fost declarațiile fostului mare internațional spaniol, care au „supărat” oficialii catalani.

Flick, o variantă luată în calcul de club

Hansi Flick, în vârstă de 59 de ani, a fost considerat de la început un candidat la „scaunul” catalan și recent a fost considerat ca o soluție pentru Bayern și Chelsea, dar ar fi refuzat clubul londonez, întrucât Barcelona ar avea prioritate.

El Mundo Deportivo scrie că Flick a avut discuții cu directorul sportiv al clubului catalan, fostul internațional portughez Deco, fiind candidatul preferat.

Flick a devenit antrenorul lui Bayern în toamna anului 2019, mai întâi ca interimar, iar apoi cu atribuții depline, impresionând cu șapte trofee cucerite, două titluri în Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei, Champions League, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor.

Parcursul bavarezilor în Liga Campionilor a inclus și un incredibil 8-2 cu FC Barcelona în sferturile de finală.

Flick i-a succedat lui Joachim Loew la cârma naționalei Germaniei în 2021, dar mandatul său nu a fost unul de succes, echipa părăsind Cupa Mondială din 2022 după faza grupelor, iar Flick a demisionat toamna trecută din cauza rezultatelor slabe, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?