Fotbal international Bayer Leverkusen îşi continuă marşul spre titlu. Cea mai bună apărare din Germania şi singura echipă neînvinsă din Europa

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Bayer Leverkusen, echipa antrenată de spaniolul Xabi Alonso, îşi menţine avansul de 10 puncte faţă de Bayern Munchen, cu 9 etape înainte de final. 



Leverkusen mai are nevoie doar de şase victorii în ultimele 8 etape pentru a-şi asigura matematic primul titlu din istorie. În ultima etapă, Leverkusen s-a impus acasă, scor 2-0, cu Wolfsburg, prin golurile marcate de Nathan Tella şi Florian Wirtz. A fost a 21-a victorie a sezonului pentru elevii lui Xabi Alonso, care au şi 36 de meciuri consecutive fără înfrângere. 

Leverkusen are cea mai bună apărare din Bundesliga, doar 16 goluri primite, şi al doilea atac după Bayern Munchen. 

Cu nouă etape înainte de finalul sezonului, "farmaciştii" au un avans de zece puncte faţă de campioana en titre, Bayern Munchen, aflată pe locul secund în clasament, care a zdrobit-o sâmbătă pe FSV Mainz (scor 8-1), într-un meci disputat pe Allianz Arena, în care atacantul englez Harry Kane a reuşit un hat-trick.

Kane a ajuns la un total de 36 de goluri marcate în primul său sezon în tricoul lui Bayern Munchen, 30 dintre ele în Bundesliga. El mai are la dispoziţie nouă meciuri pentru a egala recorduri de goluri într-o singură ediţie a campionatului german (41), deţinut de polonezul Robert Lewandowski, scrie Agerpres.

"În primele zece, cincisprezece minute am jucat foarte bine, am avut controlul mingii, nu am cedat terenul. După aceea, a fost foarte important că am marcat golul de 1-0. Nu a fost un meci uşor şi poate că am fi putut să ne asumăm mai multe riscuri. Dar meciul a devenit mai calm aşa. Am aşteptat momentul potrivit şi a venit acea super pasă a lui Palacios pentru golul lui Florian Wirtz. Una peste alta, eu sunt fericit de rezultat", a declarat Xabi Alonso după meci. 

Xabi Alonso ar fi favoritul lui Bayern pentru a-l înlocui pe Thomas Tuchel 

Conform presei din Germania, Bayern Munchen ar fi demarat deja discuţiile pentru aducerea lui Xabi Alonso pe Allianz din sezonul viitor. 

Alonso a fost jucător la Bayern Munchen între 2014 şi 2017, ultimii ani ai carierei sale, iar apoi a intrat în antrenorat. Se pare că acesta ar prefera să continue în Bundesliga şi din sezonul viitor, în dauna unei mutări la Liverpool, unde banca tehnică va rămâne liberă ca urmare a plecării lui Jurgen Klopp. 

Contractul lui Alonso cu Leverkusen se încheie în iunie 2026 şi clauza de reziliere se ridică la 25 de milioane de euro, conform Sky, dacă bavarezii vor să-l recruteze pe iberic în iunie sau iulie. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel