Fotbal international Bayern Munchen nu se grăbeşte să îi găsească înlocuitor lui Thomas Tuchel

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Thomas Tuchel şi conducerea lui Bayern Munchen au ajuns la un acord pentru încetarea colaborării începând cu vara anului 2024. Conducerea clubului nu se grăbeşte, însă, să aleagă un nou antrenor. 



Herbert Hainer, preşedintele lui Bayern Munchen, spune că "acum avem timp şi ne vom uita cu atenţie în jur. Am avut trei antrenori într-un interval scurt de timp. Vrem să avem un antrenor pe termen lung, de aceea nu ne vom grăbi, vom analiza şi vom încerca să găsim cea mai bună soluţie pentru banca tehnică". 

În ultimii trei ani, Bayern Munchen a schimbat trei antrenori. Hansi Flick a fost demis în vara anului 2021, când pe bancă a fost pus Julian Nagelsmann, actualul selecţioner al Germaniei. El a fost înlocuit în martie 2023 de Thomas Tuchel. În ciuda faptului că are contract cu bavarezii până în 2025, rezultatele mai puţin convingătoare au dus la anunţul despărţirii din vara anului 2024.

Printre posibili antrenori ai lui Bayern s-ar număra, potrivit presei sportive, Xabi Alonso, tehnicianul liderului Bayer Leverkusen, sau Zinedine Zidane, fost antrenor la Real Madrid, scrie Agerpres. 

Thomas Tuchel e relaxat privind relaţia cu jucătorii. "Nu mai e treaba mea"

După ce s-a făcut anunţul despărţirii, Thomas Tuchel a spus că nu mai e treaba lui dacă jucătorii se enervează. 

”După această decizie, am avut un drum lung cu mașina și m-am gândit: 'De ce s-ar schimba ceva?'

Dacă un jucător se enervează acum, nu îmi mai fac atâtea griji, pentru că din vară, nu mai e problema mea!”, a afirmat Thomas Tuchel, citat de Football Talk.

”FC Bayern Munchen și antrenorul principal Thomas Tuchel au decis împreună să pună capăt relației lor de lucru, care inițial trebuia să dureze până la 30 iunie 2025, pe 30 iunie 2024. Acesta este rezultatul unei discuții constructive între CEO-ul Jan-Christian Dreesen și Thomas Tuchel”, a transmis clubul Bayern Munchen. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?