Superliga Romaniei Becali are de gând să mai facă 3-4 transferuri la FCSB: „Stați să vedem cum vom arăta în Europa!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Patronul campioanei României la fotbal a mărturisit că dorește să mai întreprindă câteva transferuri care să însumeze investiții de peste patru milioane de euro la echipă.



După ce i-a adus pe David Kiki de la Farul Constanța și pe Daniel Popa de la „U” Cluj, Gigi Becali își face planuri pentru noile transferuri, dar și pentru câștigarea Ligii Campionilor.

Gigi Becali: „Avem o echipă foarte bună”

„Se vor mai face trei sau patru transferuri. Vor pleca cu echipa în cantonament. 100% va veni un vârf, poate doi. Vreau două echipe puternice la FCSB. Voi mai investi patru sau cinci milioane în transferuri vara aceasta. Nu vorbesc aici de salarii”, a spus Gigi Becali.

Becali a mai spus că are încredere și într-un parcurs bun în preliminariile UEFA Champions League și că prestația echipei din tururile preliminare va lămuri această chestiune.

„E posibil să avem o surpriză, ca să avem o echipă foarte bună... Valoarea echipei este cea care avea 13 puncte după trei etape din play-off. Stați să vedem cum vom arăta în Europa!”, a mai spus Becali, la Digi Sport.

Patronul celor de la FCSB a mai declarat că va câștiga, într-o zi, Liga Campionilor, chiar dacă această afirmație este catalogată ca fiind visătoare în vremurile actuale: „Eu o să câștig o dată Liga Campionilor. Acum, toată lumea zice că Becali a înnebunit, vorbește aiurea. O să o câștig o dată. Nu știu, în 15-20-25 de ani. Dar o câștig o dată. Să fie spre mărturie”, a declarat Gigi Becali la Fanatik. 

Becali vrea Liga, dar Pintilii nu crede că FCSB ajunge în grupe 

Mihai Pintilii, delegat al FCSB în acte, spune că e greu pentru campioana României din SuperLiga să ajungă în grupele Ligii Campionilor, în acest sezon.

Întrebat dacă se sperie când aude de grupele Ligii Campionilor, Mihai Pintilii a spus, la Un Podcast, că „e departe, ca obiectiv e departe. Mi se pare drumul foarte greu. Dar trebuie să speri. La urma urmei obiectivul e să ajungem măcar în playoff, ca să jucăm măcar grupe de Europa League sau Conference League.

Important e să fim într-o grupă europeană, să avem șansa de a ajunge în primăvara europeană. Dar Liga Campionilor mi se pare... dai de balauri acolo. E alt fotbal. Dar, printr-un noroc, o conjunctură, orice e posibil”.

Liga Campionilor se desfășoară într-un nou format 

În viitoarea ediţie, Liga Campionilor va fi organizată pe un sistem diferit. Se renunţă la formatul cu opt grupe a câte patru echipe de fiecare și va fi introdus un sistem în care fiecare echipă va înfrunta opt adversari de niveluri diferite, câte doi din fiecare urnă valorică. Patru meciuri vor fi jucate acasă, iar alte patru vor fi jucate în deplasare, ceea ce înseamnă că numărul de meciuri din faza grupelor Ligii Campionilor crește, de la 6 la 8. 

Doar opt dintre echipe, care se vor clasa pe primele opt locuri, vor trece direct în optimi. Astfel, dispare și posibilitatea de a trece într-o competiţie europeană inferioară, posibilă până acum prin clasarea pe locul 3 în grupa de Liga Campionilor. Cu noul format, echipele care termină între locurile 9 și 24 vor juca un baraj în dublă manșă pentru calificarea în optimi, în timp ce echipele clasate de la locul 25 în jos vor fi eliminate din competiţiile europene. 

În perioada premergătoare play-off-ului de tip clasic, cluburile clasate între locurile 9 și 16 vor fi cap de serie la tragerea la sorți și vor avea, în principiu, avantajul de a juca pe teren propriu - manșa a doua acasă - împotriva unui adversar clasat între locurile 17 și 24. Ulterior, din optimi sistemul se păstrează ca și astăzi. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?