Echipa nationala Belgienii nu concep ratarea locului 1 în grupa de la EURO 2024. "Sunt naţionale pe care Lukaku le poate face sandvici cu uşurinţă"

Data publicării:
Fotografie de la Paul Deetman, Pexels
Fotografie de la Paul Deetman, Pexels

Ziarul belgian HLN crede că Belgia are cea mai simplă grupă de la EURO, dar şi că Lukaku, De Bruyne şi Doku pot trece cu uşurinţă de România, Slovacia şi câştigătoarea playoff-ului B. "'Diavolii Roșii' au căzut în cea mai simplă grupă posibilă de la Campionatul European: cu România, Slovacia și o echipă care va fi aflată după play-off-ul din martie - Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda.

Cum adică nu este o grupă simplă? Sunt naționale pe care Romelu Lukaku le poate face sandvici cu ușurință. Sunt niște aperitive pentru Rom, care se apropie de borna magică de 100 de goluri la echipa națională.

Stanciu, făcut praf de belgieni. "Bani aruncaţi pe fereastră"

Noua generație a naționalei nu poate să se mulțumească cu altceva în afară de câștigarea grupei. Cu excepția Ucrainei (locul 22), nicio altă echipă nu se află în primele 40 din clasamentul FIFA. Adversarele vor încerca să realizeze un plan prin care să îl stopeze pe Lukaku. Și pe De Bruyne. Și pe Doku. Succes!

Niciuna dintre adversarele noastre nu are un jucător care să se apropie de puternicii noștri fotbaliști în ceea ce privește instinctul, inteligența sau explozivitatea. România se bazează pe un anumit Nicolae Stanciu. Vi-l amintiți? În 2016, Anderlecht plătea nu mai puțin de 10 milioane de euro pe el. Bani aruncați pe fereastră. Stanciu are acum 30 de ani și joacă la... Damac FC, o echipă de mijlocul clasamentului din Arabia Saudită.

"Dacă Belgia nu se califică din această grupă, ar fi unul dintre cele mai mari eşecuri din istoria fotbalului nostru"

În naționala Slovaciei, cele mai importante nume sunt Skriniar (PSG) și Lobotka (Napoli). Mai mult decât decent, chiar bine, dar nu jucători de talie mondială.

Cel mai logic drum ar fi astfel: Belgia câștigă grupa E și joacă în optimi împotriva locului 3 din grupa A, B, C sau D. Este imposibil să anticipăm cine va fi, însă, dacă Franța ajunge în sferturi, ea va fi în mod normal adversara noastră.

Nu există nicio scuză pentru Belgia în această grupă. Doku și compania au câștigat în Suedia, Austria și Germania în ultimul an, iar Belgia a fost printre primele echipele calificate la Campionatul European. Niciun meci pierdut până acum sub comanda lui Tedesco, iar echipa a arătat că este flexibilă din punct de vedere tactic pe durata preliminariilor. Să nu ma menționăm și de apetitul lui Romelu Lukaku...

Hai să fim serioși. Dacă Belgia nu se califică din această grupă, ar fi unul dintre cele mai mari eșecuri din istoria fotbalului nostru", scrie HLN.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel