Superliga Romaniei Bergodi a criticat galeria, Şumudică i-a răspuns italianului. "Aşteptăm numai de la public?"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristiano Bergodi a criticat galeria Rapidului după meciul cu Farul Constanţa, pierdut acasă, scor 1-2, şi spunea că echipa nu a avut nicio vină pentru situaţia juridică în care este implicat liderul Liviu Ungurean. Marius Şumudică i-a dat replica antrenorului italian. 



Rapid a pierdut primul meci din playoff, 1-2 cu Farul Constanţa, la finalul unei săptămâni zbuciumate. Liderul galeriei, Liviu Ungurean, a fost reţinut de poliţie pentru 30 de zile, astfel că peluza giuleşteană nu a încurajat echipa la meciul cu elevii lui Hagi. Atitudinea suporterilor l-a nemulţumit pe antrenorul Cristiano Bergodi. 

"Lucrurile care s-au întâmplat în ultimele două zile cu siguranță ne-au afectat, pentru că oricum subconștientul lucrează. Și nu este ușor să treci de aceste momente. Jucătorii s-au descurcat bine în timpul antrenamentelor, nu pot să zic nimic, dar această atmosferă, cu tribunele lângă echipă, dar cu peluza care nu cânta deloc... Ce vină are echipa noastră să nu cânte deloc peluza? Ce vină avem noi? Normal că înțelegem protestul, dar astăzi puteau să arate cu adevărat că sunt lângă echipă. Știm că este un moment dificil pentru un om din tribună și pentru președintele nostru, dar este un meci de fotbal. Dacă ar fi cântat, ne-ar fi dat un sprijin important. Apoi au început să fluiere și nu am înțeles asta, sincer. Și repet, noi nu avem nicio vină. Da, avem pentru că am pierdut meciul, dar sincer atmosfera...", a declarat Bergodi la DigiSport.

Marius Şumudică i-a răspuns italianului: "Aşteptăm numai de la public?"

Marius Şumudică, proaspăt despărţit de turcii de la Gaziantep, a văzut meciurile Rapidului în această primăvară şi spune că fanii reprezintă unul dintre motivele parcursului bun. Cu toate astea, l-a înţepat pe Cristiano Bergodi şi i-a transmis că nu ar trebui să aştepte doar susţinerea publicului pentru câştigarea meciurilor. 

"Revin cu întrebarea asta. Aşteptăm numai de la public? Mergem pe Arena Naţională, facem ce facem, câştigăm cu 4-0, iar apoi avem nevoie de sprijinul publicului ca să întoarcem un rezultat? Eu îmi aduc aminte meciul cu Galaţiul, meciul cu Craiova. De la 3-1, cu aportul publicului, au întors rezultatul. Cu UTA la fel. Sunt foarte multe meciuri în care evoluţia nu a fost pe măsura suporterilor, iar suporterilor i-au ajutat. Şi dau exemplu meciurile din deplasare, unde nu e presiunea stadionului de acasă, iar Rapidul are de suferit. 

Nu vreau să înţeleagă domnul Bergodi că analizez tehnico-tactic ce face dânsul. Dar vorbesc strict de relaţia suporteri-echipă. De data asta, s-a văzut clar că suporterii au lipsit din acest film", a declarat Marius Şumudică. 

Lucian Ionescu, ofiţerul de presă al giuleştenilor, l-a întrebat pe Marius Şumudică dacă "Rapidul în care jucai tu era dependent de suporteri?". 

"Nu. E adevărat că ne ajutau mult, dar intervenea şi valoarea. Şi aveam un antrenor... pe Mircea Lucescu. Ce să mai vorbim? Vorbesc de anul în care am luat campionatul. Aveam momente în care nu jucam, deşi eram principalul marcator", a mai punctat antrenorul la Suflet de Rapidist. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?