Jocurile Olimpice Biletele de la JO 2024, prea scumpe, spune Sebastian Coe, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism. Preţuri de aproape 700 de euro la atletism

Data publicării:
Jocurile Olimpice - Foto: Freepik @chaiyapruek2520
Jocurile Olimpice - Foto: Freepik @chaiyapruek2520

Biletele pentru Jocurile Olimpice ar fi mult prea scumpe, spune preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, Sebastian Coe. Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (World Athletics), Sebastian Coe, şi-a exprimat, luni, regretul pentru preţul "ridicat" al biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, informează AFP.

"Este responsabilitatea mea să mă asigur că sportul nostru se desfăşoară într-un climat cât mai bun posibil, că organizatorii francezi ai Jocurilor Olimpice vor face totul pentru a umple stadioanele, chiar dacă preţul biletelor este, aşa cum ştim, ridicat", a declarat el într-o conferinţă de presă telefonică de final de an cu reprezentanţii agenţiilor de presă.

Peste 7,6 milioane de bilete au fost deja puse în vânzare pentru Jocurile de la Paris, iar unele sunt propuse la tariful minim de 24 euro, dar altele, în special pentru competiţiile de atletism, ajung să coste 690 de euro, scrie Agerpres.

"Dorinţa noastră va fi aceea de a avea suporteri pe stadioane pentru a urmări evenimentele la preţuri abordabile care ne permit să dezvoltăm sportul nostru", a subliniat Sebastian Coe, care a insistat asupra necesităţii de "a lua în considerare" familiile sportivilor, care vor face deplasarea pentru a-şi încuraja apropiaţii.

Fostul campion olimpic, care s-a aflat la conducerea Comitetului organizator al Jocurilor de la Londra din 2012, i-a urat "mult noroc" lui Tony Estanguet, preşedintele comitetului organizator francez, şi colaboratorilor săi, sperând că "Jocurile se vor desfăşura în deplină siguranţă şi nu într-o atmosferă de izolare".

Franţa se pregăteşte să primească sportivi şi spectatori din lumea întreagă pentru Jocurile Olimpice de la Paris de vara viitoare (26 iulie-11 august), cu ocazia unei competiţii ieşite din norme în termeni de organizare deveniţi cu atât mai complecşi din cauza contextului internaţional generat de conflictele militare din Ucraina şi dintre Israel şi Hamas.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel