Superliga Romaniei Bogdan Andone a fost eliminat la FC Botoşani - Dinamo şi dă vina pe arbitri. "Nu poţi dialoga cu ei"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul celor de la FC Botoşani, Bogdan Andone, a fost trimis în tribune de arbitrul George Găman la meciul de marţi seară, cu Dinamo, din playout. Tehnicianul a protestat vehement după ce arbitrii au acordat un out pentru Dinamo, în loc să îl acorde gazdelor. 



FC Botoşani a câştigat până la urmă cu 2-1 partida cu Dinamo Bucureşti, din playout, şi prinde o gură importantă de oxigen în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Cu această victorie, FC Botoşani a depăşit-o pe Dinamo în clasament şi ajunge la 21 de puncte, doar unul sub FC Voluntari. 

La finalul partidei, Bogdan Andone a explicat ce s-a întâmplat în momentul care a dus la eliminarea sa. 

"Este o victorie dramatică, dar importantă. Cel mai important lucru este credinţa băieţilor în victorie, modul în care au crezut şi au luptat pentru fiecare minge până în finalul jocului. Această încredere a fost răsplătită. În alte meciuri am pierdut puncte pe finalul jocului, astăzi Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi. 

Nu vreau să mai discut de acel cartonaş roşu. Din păcate, nu se poate avea un dialog cu arbitrii în fotbalul nostru. Vreau să rămân şi să ţin echipa focusată pe jocul pe care îl avem noi de făcut, pe jocurile care urmează. La pauză le-am spus băieţilor că trebuie să avem răbdare, că vom face schimbări, că vor intra jucători care au calitate individuală, gen Mailat, Mitrov, Jaly, care vin cu prospeţime. Trebuie să avem răbdare, că o să marcăm, şi să avem încredere şi să jucăm până la ultimul fluier. Cam asta a fost. 

Le-am zis să fim atenţi în apărare, să nu riscăm, şi să punem o presiune cât mai mare. 

În fotbal, când îţi iese bine, eşti inspirat. Când rezultatul nu e favorabil, e invers. Mă bucur pentru toţi jucătorii. Tot timpul discutăm că cel mai important în fotbal e echipa. Nu contează individualităţile. Pe Jaly l-am exclus din lot pentru meciul de la Sibiu tocmai din cauza asta. Am avut o discuţie individuală cu el, l-am făcut să înţeleagă că e bine să facă lucrurile cum trebuie, în primul rând pentru el şi apoi pentru echipă. A înţeles mesajul, a intrat foarte bine azi. Mă bucur pentru el, şi mai ales pentru Mailat, care vine după o accidentare foarte gravă şi are 3 goluri în 3 meciuri", a declarat Bogdan Andone. 

FC Botoşani mai are de jucat în acest sezon trei partide, cu Petrolul Ploieşti în deplasare, cu FC Voluntari acasă şi cu Oţelul iarăşi în deplasare, şi are şanse mari să prindă un loc care să îi asigure salvarea directă de la retrogradare. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel