Superliga Romaniei Bogdan Andone anunță numărul transferurilor la FC Botoșani: „Nu voi ține pe nimeni cu forța”

Data publicării:
Facebook FC Botoșani
Facebook FC Botoșani

După ce a reușit să salveze echipa botoșănenilor de la retrogradare, Bogdan Andone și-a prelungit contractul cu formația moldoveană. Antrenorul român a explicat de câți jucători noi are nevoie la lot pentru sezonul 2024/2025.



Formația FC Botoșani a reușit să se salveze de la retrogradare, după ce ieșit victorioasă în meciurile din barajul de menținere/promovare în SuperLiga, în fața formației CS Mioveni, scor general 2-0. Reușita a fost realizată de Bogdan Andone, antrenorul preluând formația în luna ianuarie 2024, când speranțele echipei de a rămâne în Superligă erau minime.

Tehnicianul și-a prelungit contractul cu FC Botoșani, dezvăluind ce planuri are pentru noul sezon al Ligii 1 de fotbal.

Andone: „Voi lua cinci jucători, maximum!”

„Nu vreau să aduc mulți jucători în această vară. Vom face patru sau cinci transferuri. Avem nevoie și de fotbaliști care să intre direct în primul '11'. Trebuie să luăm un atacant. Îi avem pe Kaprof și Lopez, dar avem nevoie și de un pivot. Un atacant mai atletic, dinamic, puternic, să câștigăm talie la faze fixe.

Vom lua cinci jucători, maximum. Doi sau trei titulari și restul jucători de lot. Dar la mine nu există titulari și rezerve. Este Miron, căpitanul echipei, un lider. Însă dacă vă uitați la meciurile noastre, am avut 2-3 titulari constanți.

Restul au fost rotiți în funcție de forma lor și de adversari. E important să avem un grup de 15-16 jucători care să fie foarte bine pregătiți și apropiați valoric”, a spus Bogdan Andone.

Vor pleca jucători de la FC Botoșani

Andone a mai spus că de formația celor de la FC Botoșani se vor despărți și unii jucători care au făcut parte din lotul care a aparținut sezonului trecut. Totodată, antrenorul a spus că va continua să lucreze alături de jucătorii care sunt, în continuare, doriți de club, dar le va permite și celor care vor să părăsească echipa să își îndeplinească obiectivele: „Vor și pleca jucători. Aproape toți jucătorii sunt la final de contract.

Am discutat cu mulți dintre ei deja, o voi face și în perioada următoare. Și dacă avem jucători sub contract, cum sunt Dican, Mailat sau Florescu și primesc oferte bune, iar clubul e mulțumit, eu nu mă voi opune niciodată. Le vreau binele și lor.

Nu voi ține pe nimeni cu forța. Dacă toată lumea e mulțumită, voi căuta soluții. În mare, cam toți jucătorii care au fost de bază își doresc să rămână.

Am vorbit cu Dican, chiar înaintea meciului de la Mioveni. A spus că dacă vine o ofertă bună pentru club și pentru el, vrea să plece. I-am spus că sunt total de acord, are câțiva ani la Botoșani. Ar fi bine pentru el să-și găsească altă motivație, să joace la alt nivel. A jucat foarte bine aici, a ajutat clubul enorm de mult. Poate deveni un jucător foarte, foarte bun.”, a mai precizat Bogdan Andone la GSP Live.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?