Superliga Romaniei Bogdan Lobonţ, concluzii după înfrângerea cu Sepsi. "Jucăm bine ofensiv, dar suferim pe faza defensivă"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Rapid a pierdut meciul din deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 3-2, şi va termina playoff-ul pe locul 6. 



La finalul partidei, Bogdan Lobonţ a tras concluziile şi spune că, deşi echipa joacă bine ofensiv, suferă pe faza defensivă. În plus, spune Lobonţ, aducerea lui Mircea Lucescu la Rapid ar reprezenta un atu. 

"Nu e prea bună impresia după meciul ăsta. Scenariul se repetă. Cu Craiova acasă o a doua repriză de calitate, cu CFR la fel, azi la fel. Suferim din punct de vedere tehnic, la ultima minge, la ultima pasă. Suferim la finalizare. Nu ne rămâne decât să muncim în continuare, să depunem efort, energie. Nici nu mai ştiu câte goluri trebuie să marcăm în deplasare ca să câştigăm. 

Responsabilitatea e a mea, eu am zis să bată Rrahmani. Am vorbit cu toţi jucătorii acum după, ştiu ce e în sufletul unui jucător care ratează penalty într-un moment cheie al meciului. 

Este foarte mult de lucrat. Ofensiv jucăm bine, ajungem bine în faţa porţii, ducem bine mingea în ultima treime adversă. Doar că suferim pe faza defensivă. Ştiu la ce avem de lucrat, lucrăm în continuare. 

Clubul ştie foarte bine ce e de făcut din vară, şi o să facă. Avem dialog tot timpul. Ştiu ce trebuie să facă, Rapid merită mult mai mult. Cu siguranţă, dacă vine nea Mircea Lucescu o să aducă principii sănătoase la Rapid. Asta încercăm şi noi să facem, să aducem principiile sănătoase pe care le-am acumulat în 20 de ani de fotbal în top 5 campionate din Europa. Nu poţi construi totul peste noapte. E nevoie să reeducăm pe toată lumea. Începând de la centrul de copii şi juniori, într-o direcţie pe care o urmează fotbalul din străinătate. 

În ceea ce ne priveşte pe noi, în situaţia în care am fost şi suntem, şi în această seară a fost un meci fără presiune. Am jucat ce ştim să jucăm în a doua repriză, la fel ca în meciurile precedente. Am reuşit să ne facem multe ocazii de gol. Din păcate, am ratat un penalty. Muncim în continuare şi lucrurile cu siguranţă se vor întoarce în favoarea noastră", a declarat Bogdan Lobonţ la finalul partidei. 

Rapid rămâne în continuare cu un singur punct în playoff, obţinut în remiza cu FCSB, scor 2-2, de pe Arena Naţională. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?