Superliga Romaniei Bogdan Ungureanu, viitorul portar al naţionalei? "Nu a gafat şi asta spune multe pentru un copil de 17 ani"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ultimele etape din playoff au scos la iveală un nou portar talentat în fotbalul românesc. Este vorba despre Bogdan Ungureanu, puştiul care a apărat poarta Rapidului în ultimele etape din playoff. Considerat a treia opţiune de portar la Rapid, Bogdan Ungureanu a reuşit să devină titular după ce Marian Aioani s-a accidentat, iar Virgil Drăghia a dezamăgit în meciul cu Farul Constanţa. 



Omul care l-a descoperit pe Ungureanu, George Maria, îl felicită pe Bogdan Lobonţ pentru curajul de a-l titulariza în ultimele meciuri pe portarul de 17 ani şi spune că, atunci când l-a văzut prima dată la antrenamente, a prezis că va ajunge la echipa naţională. 

"Bogdan Ungureanu a venit la mine la vârsta de 10 ani jumate. Mama lui m-a sunat aproape două săptămâni să îl primesc, dar nu aveam loc. A venit copilul, avea mănuși cu vreo două numere mai mari, albe. Chiar râdeam ‘Câta mâinile ai pentru vârstă ta’ și când am pus mâna, erau mari. După antrenament, am mers la părinți și le-am spus ‘La ce calități are, dacă va țineți de antrenament, ajunge la națională’. Exact asta le-am spus. 

Avea calități motrice pentru care el nu a trebuit să muncească ca alți copii, le are nativ. Cum ar fi îndemânare, avea mișcările frumoase și corecte, legate. Deși el nu lucrase cu antrenor de portari care să îl învețe mișcările, avea o tehnică deja, era nativă.

N-a trebuit să insist mult. Cu alți copii stau în jur de trei luni să deprindă. De asemenea, are detentă, rapiditate în mișcări, atenție distributivă și are un fizic de portar, legat ca portar. Nu e deșirat, deși are aproape 1.90, e legat frumos, are un fizic frumos de portar", a declarat George Maria pentru Fanatik

Felicitări pentru Bogdan Lobonţ 

“Eu chiar îl felicit pe Bogdan Lobonț pentru curajul pe care l-a avut, să îl arunce în luptă. Copilul chiar poate ajuta. Nu a gafat și asta spune multe pentru un copil de 17 ani. Să nu gafeze e un lucru mare.

La meciul cu Sepsi, Bogdan scoate o minge și se întoarce la fundaș și face un gest de ‘Haide, mă, haide, haide’. El e un copil cuminte, are atitudine, știe să aibă. Ar putea deveni un lider, cu răbdare, și meciuri avute în picioare“, a mai spus George Maria.

Trei meciuri a jucat Bogdan Ungureanu în tricoul Rapidului în acest sezon, însă evoluţiile sale au fost mereu apreciate. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?