Liga Campionilor Borussia Dortmund învinge PSG în prima manșă a semifinalelor Champions League

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fotbaliștii conduși de Edin Terzić au reușit să înscrie unicul gol al partidei în fața parizienilor, într-un meci cu foarte multe ocazii.



Se așteaptă cea de-a doua manșă a confruntării

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal. Unicul gol al meciului a fost înscris de atacantul Niclas Fullkrug (min. 36).

PSG și-a creat prima ocazie a meciului, dar Ousmane Dembele, fost jucător al Borussiei, a șutat pe lângă poartă (min. 11). Gazdele au replicat imediat, dar Donnarumma (min. 14) l-a blocat salvator pe Sabitzer.

Borussia Dortmund a deschis scorul prin Niclas Fullkrug (min. 36), care l-a executat pe Donnarumma, după o minge trimisă în adâncime de fundașul Nico Schlotterbeck.

Echipa germană a avut apoi șansa de a-și dubla avantajul chiar înainte de pauză, dar Donnarumma s-a opus din nou golului la voleul lui Sabitzer.

Campioana Franței a ieșit decisă de la cabine și și-a creat mai multe ocazii mari de egalare, însă mingea a refuzat să intre în poartă.

Multe ocazii și pentru PSG

Barcola l-a testat pe portarul Kobel (min. 48) cu un șut din afara careului, după care Mbappe și Hakimi au trimis mingea în barele porții lui Kobel (min 51), în decurs de doar câteva secunde. Goalkeeper-ul elvețian s-a opus golului și la șutul lui Mbappe (min. 54). De asemenea, și Fabian Ruiz (min. 56) a ratat o mare ocazie de egalare, la centrarea lui Marquinhos.

Borussia Dortmund a ieșit cu bine din această perioadă de forcing și a reușit să pună din nou în pericol poarta oaspeților, însă Brandt și Fullkrug au fost lipsiți de precizie în același minute (min. 60).

Bine găsit în careu de Mbappe, Dembele a ratat o ocazie foarte mare de a înscrie (min. 72), însă Kobel și Maatsen a rezolvat situația. Același Dembele a ratat dintr-o poziție foarte bună (min. 81), la pasa excelentă a lui Hakimi.

În celălalt careu, Sancho l-a găsit pe Brandt în fața porții, după o pasă subtilă, dar Marquinhos (min. 84) l-a blocat in extremis.

PSG a pierdut la Dortmund, dar rămâne echipa cu cele mai multe bare în acest sezon din Liga Campionilor (10), potrivit Agerpres.

Cele două echipe s-au întâlnit și în faza grupelor, PSG câștigând cu 2-0 pe teren propriu, în timp ce meciul de la Dortmund s-a încheiat cu o remiză (1-1).

Miercuri seara a fost doar pentru a treia oară când PSG nu a marcat în ultimele 27 de meciuri din UEFA Champions League.

Manșa secundă se va juca în data de 7 mai, pe Parc des Princes.

Echipe de start:

- Borussia Dortmund: Kobel - Ryerson (M. Wolf, 87), Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen - Emre Can (căpitan), Sabitzer - Adeyemi (Reus, 83), J. Brandt (F. Nmecha, 87), J. Sancho - Fullkrug (Moukoko, 90+1).

- Antrenor: Edin Terzic.

- PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos (căpitan), L. Hernandez (Beraldo, 42), Nuno Mendes - Zaire-Emery, Vitinha, Fabian Ruiz - O. Dembele, Mbappe, Barcola (Kolo Muani, 65).

- Antrenor: Luis Enrique.
- Arbitru: Anthony Taylor (Anglia).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?