Liga Campionilor Borussia Dortmund - Real Madrid, finala Champions League. „Nimic nu este garantat! Există o teamă”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorii celor două formații au oferit declarații premergătoare finalei Ligii Campionilor, care se desfășoară sâmbătă seară, pe Stadionul Wembley, începând cu ora 22:00.



Borussia Dortmund și Real Madrid se înfruntă, sâmbătă, în finala Ligii Campionilor la fotbal, la Londra, pe legendarul Stadion Wembley (ora 22:00), ultima ediție a principalei competiții europene intercluburi în actualul său format.

Real Madrid deține recordul de trofee în competiție (inclusiv Cupa Campionilor Europeni), respectiv 14, câștigând ultimele opt finale pe care le-a jucat. Madrilenii nu au mai pierdut o finală în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent din 1981.

Borussia are trofeul în palmares, după victoria din 1997, la Munchen, contra lui Juventus (3-1). Echipa din Dortmund a mai jucat o finală, în 2013, chiar pe Wembley, fiind învinsă de altă echipă germană, Bayern Munchen, cu 2-1.

Terzic știe ce calități are Real Madrid, dar crede în șansa echipei sale

„Este clar că Real Madrid e favorită, dar pe noi nu ne interesează asta”, a declarat, vineri seara, antrenorul echipei Borussia Dortmund, Edin Terzic.

„Eu spun mereu că dacă joci de zece ori contra lui Real Madrid, e greu să câștigi un singur meci. Dar dacă reduci totul doar la o partidă, și aceasta fiind finala, atunci orice e posibil. Da, e clar, ei au eticheta de favoriți, dar favorite erau și Atletico Madrid, și PSG, pe care noi le-am eliminat”, a spus Terzic.

Tehnicianul nu a dorit să menționeze care ar fi, în opinia sa, punctele slabe ale madrilenilor. „Ar fi îndrăzneț pentru mine să vorbesc despre așa ceva. Sunt aspecte în jocul lui Real pe care le apreciez, altele pe care le apreciez mai puțin, atât în atac cât și în apărare, eu însă mi-am pregătit echipa să se aștepte la orice”, a mai declarat acesta.
 

Ancelotti simte presiunea finalei

Pe de altă parte, și antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, le-a cerut jucătorilor săi să fie concentrați din primul și până în ultimul minut meciului din această seară: „Să ajungi într-o finală a Ligii Campionilor este cel mai important lucru, cel mai frumos, dar este și periculos. Este o sabie cu două tăișuri, trebuie să ne bucurăm de ea la maximum, dar să fim concentrați de la bun început pentru ca lucrurile să nu meargă prost. Nimic nu este garantat.

Există o teamă, există o îngrijorare, este normal. E un sentiment pe care îl avem cu toții, simțim fericirea de a ajunge până aici, dar nici nu putem lăsa acum garda jos. Când te pregătești să dispuți finala, succesul este atât de aproape încât începi să-ți faci griji. Dacă ai mai multă frică, vei fi mai fericit dacă vei câștig”, a spus tehnicianul italian, vineri seara.

Partida de la Londra va fi și un duel între două vedete engleze, Jude Bellingham și Jadon Sancho, cu două săptămâni înainte de EURO 2024, la care doar primul va participa.

Primul sezon al lui Bellingham la Real Madrid, după transferul de la Dortmund, a fost unul remarcabil, jucătorul de 20 de ani marcând 23 de goluri în 40 de partide pentru echipa spaniolă, după ce reușise 24 de goluri în 132 de jocuri pentru Borussia.

Jadon Sancho, care are 24 de ani, se află la a doua sa experiență la Dortmund, după ce a înscris 50 de goluri în trei sezoane la BVB, înainte de a semna pentru Manchester United. El nu s-a acomodat pe Old Trafford și a fost împrumutat la Borussia, unde a revenit la nivelul care l-a făcut cunoscut, deși nu a fost convocat de selecționerul Gareth Southgate pentru EURO 2024.

Meci important pentru Marco Reus și Toni Kroos

Finala de pe Wembley va fi și un meci de adio pentru germanii Marco Reus și Toni Kroos. Reus se va despărți de Borussia după 12 ani și 428 de apariții în tricoul echipei sale de suflet. Mijlocașul ofensiv, pe care antrenorul Edin Terzic l-a descris drept o „legendă în viață”, a devenit unul dintre cei mai buni jucători din Bundesliga după transferul de la Borussia Moenchengladbach, în 2012, marcând 170 de goluri și oferind 131 de assist-uri pentru „Die Schwarz-Gelben”, cucerind și două Cupe ale Germaniei.

În schimb, pentru Toni Kroos, care a scris istorie la Real Madrid, va fi ultimul meci în tricoul unui club, el urmând să se retragă după EURO 2024. Cvadruplu câștigător al Champions League, Kroos este doar al șaptelea jucător care a atins 150 de partide în competiție, la semifinala cu Bayern.

În acest sezon, Borussia a câștigat Grupa F, cu trei victorii, două egaluri și un eșec, în optimi a eliminat-o pe PSV Einhoven (3-1 la general), în sferturi a trecut de Atletico Madrid (5-4), iar în semifinale a învins-o pe Paris Saint-Germain (2-0).

Real a câștigat Grupa C, cu victorii pe linie, în optimi a trecut de RB Leipzig (2-1 l general), în sferturi a eliminat-o pe Manchester City, deținătoarea trofeului (4-4, 4-3 la loviturile de departajare), iar în semifinale a dispus de Bayern Munchen (4-3), potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?