Fotbal international Boxing Day în Premier League. Un supercomputer a prezis rezultatele de marţi, 26 decembrie 2023. Ai curaj să pariezi pe ele?

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Marţi, 26 decembrie, în Premier League se desfăşoară meciurile de Boxing Day. Un supercomputer a prezis rezultatele care vor fi înregistrate în aceste meciuri. 



Ce meciuri sunt de Boxing Day şi ce rezultate anticipează supercomputerul 

1. Newcastle - Nottingham 

Supercomputerul "Opta Joe" spune că "Newcastle vine după o perioadă grea. Trupa lui Eddie Howe a ieşit atât din UEFA Champions League, cât şi din Cupa Ligii. De asemenea, a pierdut trei din ultimele patru meciuri în campionat". 

Cu toate astea, supercomputerul spune că "Newcastle va reuşi a opta victorie consecutivă pe teren propriu în Premier League contra celor de la Nottingham. În simulări, Newcastle a câştigat 55,7% dintre meciuri. Nuno Espirito Santo a suferit prima înfrângere pe banca lui Nottingham, la primul meci acolo, contra celor de la Bournemouth". 

2. Bournemouth - Fulham

Bournemouth trebuie să îi mulţumească lui Dominik Solanke pentru victoria de pe terenul lui Nottingham. Atacantul a înscris primul său hattrick din carieră sâmbătă. Fulham are însă avantajul în acest meci, spune supercomputerul, în ciuda înfrângerii suferite în faţa celor de la Burnley în ultima etapă. 

3. Sheffield United - Luton 

Luton a provocat o surpriză majoră sâmbătă, câştigând, scor 1-0, cu Newcastle. Dacă obţin un rezultat bun în acest meci, coroborat cu o înfrângere a celor de la Nottingham, Luton ar putea ieşi din zona retrogradării. Trupa lui Rob Edwards are 41,2% şanse să învingă pe Sheffield. 

4. Burnley - Liverpool 

Având în vedere că Arsenal va juca abia joi, Liverpool are ocazia să devină lider provizoriu în Premier League. Trupa lui Jurgen Klopp este creditată cu 59% şanse de victorie.

5. Manchester United - Aston Villa

Derby-ul zilei este între echipele lui Erik Ten Hag şi Unai Emery. În ciuda faptului că Teatrul Viselor s-a transformat în Teatrul Coşmarurilor în acest sezon, trupa lui Ten Hag e favorită cu Villa. Supercomputerul crede că sunt 44,1% şanse de victorie pentru United. 

Ce este Boxing Day

Boxing Day este o sărbătoare tradițională britanică care are loc pe 26 decembrie, ziua de după Crăciun. În unele țări, cum ar fi Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă, Boxing Day este recunoscut ca o zi de odihnă oficială sau un fel de Black Friday pentru reduceri și vânzări. Originea numelui nu este cu totul clară, dar există mai multe teorii:

Cutia pentru cadouri: O tradiție veche spune că angajații de serviciu din Marea Britanie primeau o cutie în care să adune bani sau cadouri din partea angajatorilor lor în ziua de după Crăciun. Această cutie era deschisă în ziua de Boxing Day.

Cutia pentru biserici: O altă tradiție sugerează că biserica colecta bani pentru săraci în cutii mari în ziua de după Crăciun și aceste cutii erau deschise pentru distribuire în ziua de Boxing Day.

Călătorii și daruri: În trecut, servitorii aveau o zi liberă pentru a vizita familiile lor și primeau cutii cu daruri și mâncare pentru această zi de odihnă.

Astăzi, Boxing Day este cunoscut mai ales pentru reducerile substanțiale oferite de magazine și pentru evenimentele sportive, cum ar fi meciurile de fotbal. Este o zi în care mulți oameni se relaxează, se bucură de timpul petrecut cu familia și prietenii și profita de reduceri pentru a face cumpărături.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international





pixel