Liga Campionilor Brazilianul Vini jr, desemnat cel mai bun jucător din Liga Campionilor

Data publicării:
Facebook Vinicius Jr.
Facebook Vinicius Jr.

Real Madrid a câştigat a 15-a Ligă a Campionilor din istorie, dar punctează şi la trofee individuale. 



Vinicius Junior, fotbalistul brazilian al lui Real Madrid, a fost ales de comisia de observatori tehnici ai UEFA cel mai bun jucător al sezonului 2023-2024 al Ligii Campionilor, care s-a încheiat cu victoria echipei sale, după 2-0 în finala cu Borussia Dortmund, informează Reuters.

Vinicius a reuşit şase goluri şi cinci pase decisive în cele 10 meciuri pe care le-a disputat în stagiunea 2023-2024 a competiţiei. Unul dintre aceste goluri a venit în finala de sâmbătă împotriva lui Dortmund. Extrema braziliană a câştigat şi în 2022 Liga Campionilor cu echipa din capitala Spaniei, el marcând atunci unicul gol al finalei contra lui Liverpool.

Jude Bellingham, mijlocaşul lui Real Madrid, a fost desemnat de comisia UEFA cel mai bun tânăr jucător din acest sezon al competiţiei. Internaţionalul englez, în vârstă de 20 de ani, a reuşit patru goluri şi cinci pase decisive în 11 meciuri.

Recompensa pentru cel mai frumos gol al sezonului a revenit tot unui jucător al lui Real, Federico Valverde, pentru reuşita sa din meciul cu Manchester City, încheiat 3-3, pe Santiago Bernabeu, în turul sferturilor de finală. Valverde a marcat din voleu după un assist al lui Vinicius, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?