Superliga Romaniei Brighton vrea să transfere din nou din Liga 1. Philip Otele, de la CFR Cluj, ar fi noua ţintă a echipei lui De Zerbi

Data publicării:
agerpres
agerpres

CFR Cluj poate face un transfer de marcă. Philip Otele, unul dintre starurile echipei pregătite de Adrian Mutu, ar putea face pasul în Premier League. 



Publicaţia britanică Standard scrie că Brighton îl urmăreşte pe Philip Otele, fotbalist cu 13 goluri şi şase pase decisive în 30 de meciuri jucate în acest sezon de Liga 1. 

Cu toate astea, echipa lui De Zerbi nu l-ar transfera pe Otele pentru a-l folosi imediat, deşi atacantul are deja 24 de ani. Otele ar putea fi cumpărat de "Pescăruşi" şi apoi împrumutat la clubul belgian Union Saint Gillois. Un traseu similar au avut şi Moises Caicedo, Deniz Undav sau Simon Adingra. 

Otele a fost aproape să semneze cu Arsenal Londra la 14 ani, dar transferul a picat din cauza unor probleme legate de viza de lucru. Fotbalistul şi-a terminat studiile în Anglia, la Teesside University, înainte de a-şi începe cariera fotbalistică. Primul său contract de profesionist a fost semnat cu cei de la Zalgiris Kaunas, în Lituania, în 2019. 

A venit în România la UTA Arad, pentru 300.000 euro, înainte de a fi cumpărat de CFR Cluj pentru 650.000 euro. 

"Dacă Otele o ține în ritmul ăsta riscăm să îl vindem ca să spun așa. Și atunci trebuie să fim pregătiți”, a spus Adrian Mutu la scurt timp după venirea la CFR Cluj. 

Cu toate astea, înainte de finalul sezonului regulat Adrian Mutu îl avertiza pe Otele să îşi păstreze mintea limpede, pentru că altfel va pierde primul XI. 

”Otele e un jucător care produce fotbal, dă goluri și e un jucător interesant, probabil pentru multe echipe. Pe mine mă interesează mai puțin. Le transmit să rămână concentrați pentru că cel mai important lucru acum pentru ei este CFR-ul. În momentul în care văd că sunt distrași de astfel de lucru probabil că va intra altcineva în locul lor, pentru că trebuie să fie cu mintea și inima la CFR.

Când vin astfel de oferte, pe un jucător ar trebui să-l motiveze și nu să-l relaxeze. Clubul care te dorește se uită și la reacția pe care o ai atunci când primești o astfel de ofertă. Dacă te culci pe o ureche și începi să fi relaxat, cluburile importante nu își doresc astfel de jucători.

Dacă se va întâmpla sau nu, clubul nostru va lua această decizie, împreună cu mine. Indiferent de ce se va întâmpla, el este într-o poziție bună aici, la CFR. În afară de obiectivul comun al echipei are un obiectiv personal, de a prinde lotul pentru Europene și ar trebui să rămână concentrat”, a spus Adrian Mutu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?