Fotbal Bugetul Oțelului Galați, sub media SuperLigii. Cristi Munteanu explică succesul oțelarilor: „Antrenorul nostru face diferența!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Președintele Oțelului a dezvăluit bugetul clubului de fotbal, după ce formația lui Dorinel Munteanu a reușit să se califice, după 20 de ani, într-o altă finală a Cupei României. Cristi Munteanu a explicat neajunsurile echipei oțelare, explicând felul în care dunărenii înregistrează succese, contrar bugetului de care dispun.



Buget infim pentru Oțelul. Dorinel Munteanu, omul „minunilor” la Galați

Clubul Oțelul Galați nu dispune de un buget nicidecum apropiat al altor cluburi din țară, dar rezultatele din ultimii trei ani ai dunărenilor nu arată în mod direct lipsa financiară de care suferă echipa lui Dorinel Munteanu. Gălățenii s-au calificat în finala Cupei României, după ce au avut ca obiectiv accederea în play-off-ul SuperLigii. Chair dacă scopul principal al lui Dorinel Munteanu părea, pentru mai mulți oameni, unul de neatins, elevii săi nu au fost prea departe de a îndeplini visul celui mai convocat fotbalist la echipa națională.

Oțelul Galați se află în bătălia pentru a atinge vârful play-out-ului din SuperLigă, moldovenii reușind să se califice în finala Cupei României, pentru prima dată, după 20 de ani. Declarată în mod continuu o competiție de interes, în care concentarea este la nivel înalt, Dorinel Munteanu a reușit, din nou, să atingă succese mari la clubul unde câștiga titul de campioană, în urmă cu 13 ani.

Finala Cupei României se va disputa pe Municipalul din Sibiu, pe 15 mai, Corvinul Hunedoara fiind prima echipă care s-a calificat în ultimul act al competiției, după victoria în fața celor de la FC Voluntari, scor 3-1. Hunedorenii au reușit să atingă un succes istoric, accederea în finala Cupei, după ce au făcut spectacol pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, cu CFR Cluj, sfert de finală încheiat cu scorul de 4-0.

Oțelul Galați, pe de altă parte, a mai jucat o finală de Cupă în anul 2004, când a fost învinsă de Dinamo București, scor 2-0. Cu toate că lacunele financiare sunt mari la clubul de la Dunăre, rezultatele surprinzătoare continuă să apară, sub comanda lui Dorinel Munteanu. Despre aceste lipsuri a vorbit și Cristi Munteanu, președintele clubului:

Suntem echipa cu cel mai mic buget din România - puțin peste 2 milioane de euro. Am speranțe că, după rezultatele echipei, să vină mai mulți oameni potenți din mediul privat, din oraș, lângă noi.. Îi așteptăm cu drag pentru că orașul merită. Practic, suntem cel mai bun ambasador al acestui oraș și al acestui județ.

Am avut în patru zile la Craiova... două meciuri în cupă și campionat și a trebuit să ne întoarcem acasă... Am jucat, ne-am întors acasă, am stat o zi pentru că nu ne-am permis să stăm acolo patru zile. [..] Trebuie să te limitezi la ce ai și Dorinel a făcut cel mai bine! Au mai fost întârzieri, ăsta e fotbalul românesc... Dar băieții sunt un grup serios, de mare caracter care au înțeles și s-au rezolvat problemele.

E greu când, în fotbal, bugetul face diferența, este clar! Dacă noi am fi avut un buget de 5-6 milioane de euro, altfel am fi discutat acum”, a declarat Cristi Munteanu.

Așteptările nu erau mari, pentru o nou-promovată 

De asemenea, Cristi Munteanu a mai afirmat că rezultatele Oțelului aduc multă expunere atât orașului, cât și întreg județului, mai ales în contextul în care așteptările clubului nu erau extrem de mari și astfel, prin accederea în finala Cupei României, acestea au fost depășite. 

„Nu vreau să fiu ipocrit, clar nu!  Atâta am avut de făcut, să tratăm competiția (n.r. - Cupa României) foarte serios. Noi am tratat competiția la fel ca și campionatul, iar Dumnezeu ne-a adus aici...”, a spus Cristi Munteanu.

Mai mult decât atât, el consideră că ambele echipe care joacă în finală s-au calificat pe merit:

„Un adversar foarte bun, care a ajuns pe merit (n.r. - Corvinul Hunedoara). A eliminat echipe puternice din campionatul nostru. Și cred că noi și ei ne-am calificat pe merit în această competiție. Oțelul se califică în finală după 20 de ani. Culmea, că acum 20 de ani finala Cupei a fost împotriva lui Dinamo, iar eu eram în poarta lui Dinamo. Și MVP-ul meciului...2-0 a bătut Dinamo!”, a spus președintele clubului gălățean.

Finala Cupei României, disputată pe 15 mai, înregistrează o coincidență cu succesul Oțelului din anul 2011, despre care a amintit și Cristi Munteanu, sperând că victoria de atunci se va întâmpla și anul acesta: „Pe 15 mai, Dorinel Munteanu aducea titlul la Galați... La Galați e multă muncă, seriozitate, și antrenorul nostru care face diferența, meci de meci.”

„Trofeul care ne lipsește (n.r. - al Cupei României), în vitrină, pentru că Oțelul Galați are și Supercupa României și titlul. Cupa României nu e acolo și ne dorim cu toții să completăm vitrina de trofee a clubului.

Am avut o grupă în care a fost FCSB și Dinamo, am eliminat Universitatea la Craiova, după un meci foarte greu, unde am câștigat pe final meritat. La Galați e multă muncă, seriozitate, iar antrenorul nostru face diferența meci de meci“, a mai spus președintele Oțelului Galați, la Fanatik Superliga.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel