Stiri Bun venit, 2024. DC Sport urează tuturor românilor "La Mulţi Ani". Iar sportivilor "la cât mai multe trofee şi medalii"

Data actualizării: | Data publicării:
sursa: Pexels
EXCLUSIV
sursa: Pexels

Bun venit 2024. La Mulţi Ani tuturor românilor. DC Sport felicită, cu această ocazie, performanţele tuturor sportivilor români şi le urează, pentru noul an, cât mai multe trofee şi medalii. 



2023 a fost, pentru sportul românesc, un an cu bune şi cu rele. Naţionala României s-a calificat la EURO 2024, după o pauză de 8 ani, cu un Iordănescu pe banca tehnică (n.r. Edward Iordănescu) şi un Hagi pe teren (n.r. Ianis Hagi). Şi nu s-a calificat oricum, ci neînvinsă dintr-o grupă cu Israel şi Elveţia şi de pe primul loc, la 5 lungimi de locul secund. 

Astfel, 2024 devine un an foarte interesant pentru echipa naţională. Jucătorii au pentru ce să lupte, un loc în lotul care se va deplasa la turneul final din Germania, acolo unde România va înfrunta Belgia, Slovacia şi câştigătoarea playoff-ului B (Israel, Ucraina, Islanda sau Bosnia). 

La nivelul echipelor de club, nu a mers atât de bine pentru fotbalul românesc. Nicio echipă din Liga 1 nu a reuşit să meargă în grupele cupelor europene nici în acest an. Însă pot fi găsite şi lucruri bune, iar unul dintre acestea este faptul că nicio echipă din primul eşalon nu a dat faliment. Ba mai mult, au început să se facă din nou transferuri pe bani importanţi între echipele din prima ligă, cele mai bune exemple fiind Baba Alhassan de la Hermanstadt la FCSB, Ermal Krasniqi de la CFR la Rapid sau Andrei Borza, de la Farul la Rapid. 

2023 nu a însemnat, însă, doar fotbal. Pentru canotajul românesc, 2023 a fost cel mai de succes an din istorie: 39 de medalii obținute la campionatele internaționale: 24 medalii de aur , 9 medalii de argint , 6 medalii de bronz  . 11 echipaje calificate la Jocurile Olimpice Paris 2024 - o premieră absolută pentru canotajul românesc. 

David Popovici se pregăteşte şi el de Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde ţinteşte o medalie, dar poate şi câteva recorduri noi, iar rugby-ul românesc s-a bucurat de prezenţa la Cupa Mondială. În ciuda înfrângerilor pe linie înregistrate acolo, prezenţa la Cupa Mondială din Franţa a însemnat că România s-a aflat printre cele mai bune 20 de naţionale ale lumii. 

Din nefericire, anul nu s-a încheiat aşa cum ne aşteptam pentru naţionala de handbal feminin, care a ratat calificarea la turneului preolimpic, după ce a terminat Campionatul Mondial doar pe locul al 12-lea. Ba mai mult, tricolorele au rămas şi fără Cristina Neagu, "Messi" din handbal, care şi-a anunţat retragerea de la naţională. 

La trecerea în noul an, tradiţia spune că trebuie să ne punem dorinţe. Din punct de vedere sportiv, ar fi câteva. Un rezultat cât mai bun al naţionalei României la EURO 2024, medalii de aur la Jocurile Olimpice, şi curăţarea reputaţiei celei mai titrate tenismene pe care a avut-o România, Simona Halep, care în februarie va fi audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul de dopaj. 

DC Sport le urează tuturor românilor un călduros La Mulţi Ani şi un imens "MULŢUMIM CĂ AŢI FOST ALĂTURI DE NOI". Suntem abia la început, însă am simţit din plin sprijinul vostru. Vă aşteptăm în 2024 cu noi interviuri, noi exclusivităţi şi informaţii la cald din toată lumea sportului. 

Iar sportivilor le dorim să fie sănătoşi, să fie ocoliţi de accidentări, şi să se bucure de ceea ce fac. Rezultatele nu au cum să nu vină, când îţi dedici viaţa acestui lucru! 

LA MULŢI ANI, 2024!

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel