Echipa nationala Burleanu nu mai așteaptă după EURO 2024. Vrea ca Iordănescu să decidă cât mai repede: „I-am dat cât timp a avut nevoie”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Președintele Federației Române de Fotbal a oferit o serie de declarații prin care îi transmite selecționerului român, în mod indirect, să se grăbească în privința deciziei de a rămâne sau nu pe banca tehnică a echipei naționale a țării noastre.



Edi trebuie să se hotărască: rămâne sau nu la națională?

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a transmis un mesaj public, marți, în cadrul Adunării Generale, care nu se potrivește ultimelor declarații ale selecționerului în ceea ce privește viitorul acestuia la echipa națională. Se pare că președintele FRF dorește ca Edi Iordănescu să decidă dacă va continua la echipa națională, înainte ca turneul final din Germania să înceapă. 

„Sunt în acest obiectiv, ca până la plecarea în Germania să semnăm acest contract. Au fost mai multe discuții, sunt mai multe clauze noi în ceea ce privește durata și alte beneficii, pentru că este un antrenor care a avut succes la echipa națională. Mingea este în terenul lui, așteptăm răspunsul și acordul lui.

E un contract diferit, pe o perioadă mai lungă de timp, iar perioada de patru ani nu a fost pusă niciodată sub semnul întrebării de către Edi Iordănescu. Au fost alte subiecte pentru care am avut nevoie de câteva zile.

Nu s-a discutat zi de zi despre contract, nu am vrut să punem o presiune în plus, un stres suplimentar pe el și staff-ul tehnic. I-am dat cât timp a avut nevoie pentru a citi contractul, a reflecta asupra fiecărei clauze.

El își dorește să continue, dar până la plecare trebuie să știm concret. Vom fi pregătiți pentru orice scenariu. Am clarificat și declarația cu privire la preluarea unui club european și a spus că a fost scoasă din context. Noi ne dorim să continuăm cu el. Există un contract pe patru ani, cu obiective intermediare sportive”, a declarat Burleanu, citat de gsp.ro

Obiectivul FRF: aducerea României în primele 20 de echipe europene

De asemenea, Burleanu le-a mai spus membrilor afiliați că unul dintre obiectivele instituției pe care o conduce este ca echipa națională să își consolideze poziția în primele 20 de selecționate ale Europei.

„Am trecut deja de jumătatea celui de al doilea ciclu strategic, viziunea noastră a rămas neschimbată. Vrem să ne consolidăm poziția în primele 20 de echipe naționale ale Europei și vrem să fim organizația cu cel mai puternic impact social în România. Dacă până acum ne-am aflat cu toții în tranșeele construcției performanței, după meciul cu Elveția, am simțit cu toții că tot acest efort a meritat, am simțit că am câștigat cu toții.

Pentru că am perseverat împreună, ne așteaptă în această vară o bucurie, o emoție pe care nu o poți împărtăși decât atunci când o trăiești cu adevărat și anume prezența la acest turneu final, care are un rol extrem de important”, a mai afirmat Burleanu, în cadrul Adunării Generale a FRF care a avut loc la Casa Fotbalului, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?