Stiri Calităţile de care are nevoie un antrenor de juniori. "Este mai mult decât un sezon câştigător"

Data publicării:
Freepik
Freepik

Florin Nini, antrenorul echipei de baschet CSM Galaţi şi fondator al Academiei Phoenix Galaţi, spune de ce are nevoie un antrenor de juniori pentru a creşte talente. 



"Să fii antrenor la juniori înseamnă mai mult decât pozițiile pe teren și scheme de joc, mai mult decât tehnică, tactică sau psihologie.

Este mai mult decât gestionarea modificărilor de program și coordonarea cu alți antrenori, oficiali, arbitri și părinți, mai mult decât căratul de echipament de la o sală la alta sau alte echipamente suplimentare oriunde te duci.

Este mai mult decât răspunsul la telefoane, mesaje, emailuri de la părinți sau colaboratori in orice oră din zi și din noapte, în weekend sau în zile sărbătoare.

Este mai mult decât programarea timpului cu familia în funcție de zile si nopți petrecute prin deplasări, turnee sau cantonamente sau să oferi nenumărate ore din timpul liber în beneficiul copiilor.

Este mai mult decât petrecerea timpului învățând ce motivează fiecare jucător și cum să antreneze într-un mod care să scoată tot ce e mai bun.

Este mai mult decât să încerci să lași comentariile pasive agresive (și uneori agresive în exterior) ale părinților și spectatorilor să-ți treacă pe la spate încercarcând mereu să găsești o modalitate de a echilibra distracția cu învățarea. Este mai mult decât să găsești puterea de a fi suporterul numărul 1 al echipei tale atunci când speranțele tuturor sunt spulberate.

Este mai mult decât un sezon câștigător, victorii sau înfrângeri.

Mult mai mult", a scris Florin Nini pe Facebook. 

Calităţile necesare unui bun antrenor de juniori 

"Adevărul este că este nevoie de acești antrenori mai mult decât de victorii.

Avem nevoie de acei antrenori care să-i facă pe copiii să se simtă văzuți și de multe ori auziți.Avem nevoie de acei antrenori care pot oferi sprijin în timp ce învață lecții importante de viață.

Avem nevoie de acei antrenori care ajută copiii să-și găsească încrederea atunci când nu se găsește nicăieri. Avem nevoie de acei antrenori care pot modela câștigând cu umilință și pierzând cu fair-play. Avem nevoie de acei antrenori care sunt dispuși să-și doneze timpul, inimile și sufletele copiilor.

Avem nevoie de acei antrenori care sunt dispuși să facă un pas în față, să o ia de la zero sezon de sezon, sa continue în sport și în viață sacrificând multe alături de copii sau echipă", a mai scris antrenorul.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?