Fotbal international Campioana olimpică en-titre, Brazilia, nu va juca la JO Paris 2024

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Brazilienii au pierdut calificarea la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris, în ciuda faptului că sunt campionii en-titre. 



Brazilia, câştigătoarea ultimelor două titluri olimpice la fotbal, a ratat calificarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris (26 iulie - 11 august), după ce s-a clasat pe locul trei în turneul preolimpic sud-american, transmite AFP.

În ultimul său meci la turneul din Venezuela, Brazilia a fost învinsă de Argentina cu 1-0, la Caracas, în timp ce Paraguay a întrecut Venezuela cu 2-0. În clasamentul final, Paraguay a ocupat primul loc cu şapte puncte, urmată de Argentina (5), Brazilia (3) şi Venezuela (1). Primele două clasate au obţinut biletele pentru Paris.

Argentina, condusă de selecţionerul Javier Mascherano, s-a impus prin golul marcat de Luciano Gondou (78) şi va ataca un nou titlu olimpic după ce cucerite în 2004 şi 2008.

Brazilia, cu Endrick în echipă, se putea califica la Paris şi cu un egal.

La Jocurile Olimpice, echipele pot alinia jucători Under-23 ani plus trei fără limită de vârstă. Franţa, în calitate de gazdă, Spania, Israel, Ucraina, Paraguay, Argentina, Maroc, Egipt, Mali, Statele Unite, R. Dominicană şi Noua Zeelandă vor participa la turneul olimpic. Au mai rămas disponibile trei locuri pentru Asia şi unul în barajul intercontinental dintre Asia şi Africa, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel