Superliga Romaniei Campionatul care părea terminat s-a relansat. Rapid învinge FCSB şi anunţă un playoff spectaculos

Data actualizării: | Data publicării:

Rapid a învins FCSB în derby-ul etapei 30 din Liga 1, ultima a sezonului regulat, şi relansează lupta la titlu. Playoff-ul începe, acum, cu o diferenţă de doar 5 puncte în favoarea echipei finanţate de Gigi Becali. 



Un meci care le-a avut pe toate. Spectacol în tribune, spectacol pe teren şi trei goluri, iar rezultatul înseamnă un moral excelent pentru giuleşteni înainte de începerea playoff-ului. Cu 12 puncte avans înainte de această partidă, roş-albaştrii anunţau că aşteaptă o victorie pe Arena Naţională, stadionul pe care îşi desfăşoară meciurile de acasă, împotriva Rapidului. Ba mai mult, înainte de meci se vorbea despre faptul că o victorie a FCSB-ului sau chiar un rezultat de egalitate ar echivala cu câştigarea titlului de campioană, primul după 9 ani. 

Numai că realitatea din teren a fost cu totul alta. FCSB a părut o echipă debusolată încă de la început şi nu a reuşit să îşi creeze nicio mare ocazie, în timp ce Rapid a profitat de greşelile echipei lui Charalambous. La jumătatea primei reprizei, Albion Rahmani a căzut în careu şi a cerut lovitură de la 11 m. Ovidiu Haţegan a analizat, însă, faza la VAR şi a decis că nu se poate acorda o lovitură de pedeapsă. Asta nu i-a oprit, însă, pe giuleşteni, care au deschis scorul câteva minute mai târziu. La o lovitură liberă din partea dreaptă, executată de Jayson Papeau, a apărut excelent Paul Iacob, care a marcat al patrulea său gol din ultimele 3 dueluri contra FCSB. 

Imediat după deschiderea scorului, Florinel Coman a fost periculos la poarta lui Aioani. A şutat de la 20 de metri, puternic, însă mingea s-a dus pe lângă. În minutul 44, FCSB a fost la un pas să primească lovitură de la 11 m. Risto Radunovic a fost faultat de Braun în careu, însă Ovidiu Haţegan a arătat, în loc de punctul cu var, că fusese offside iniţial la Dawa, omul către care se ducea mingea. 

Şi în repriza a doua FCSB a intrat bine, iar Alexandru Băluţă a reuşit să egaleze chiar în startul părţii secunde. Numai că şi din această dată a fost anulată reuşita, tot pentru offside. 

De acolo, totul s-a rupt pentru roş-albaştri, care nu s-au mai regăsit, în timp ce Rapid a început să zburde pe teren. În minutul 52, Albion Rahmani a marcat al 12-lea său gol din acest sezon, din pasa lui Ermal Krasniqi, şi a dus scorul la 2-0. În minutul 57, Hasani a şutat pe lângă poarta lui Târnovanu, din pasa cu câlcâiul primită de la Rahmani, iar în minutul 61 acelaşi Rahmani l-a găsit pe Krasniqi la marginea careului, însă şutul său a fost respins de portarul FCSB-ului. 

În minutul 74, însă, Krasniqi, fotbalistul pe care Rapid a plătit 1 milion de euro celor de la CFR Cluj, a dus scorul la 3-0 cu un şut din marginea careului, la colţul scurt. În minutul 82, Rahmani a arătat de ce este golgheterul giuleştenilor şi a marcat din nou, cu un şut din prima de la 16 metri, din pasa lui Funsho. Kosovarul a ajuns, astfel, la 13 goluri în Liga 1, şi este pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, după Olaru şi Coman, de la FCSB, fiecare cu 14 goluri. 

Scor final 4-0, iar Rapid rămâne pe locul al doilea, în faţa celor de la CFR Cluj, şi dă impresia că adevăratul campionat abia acum începe. Playoff-ul are 10 etape, 30 de puncte puse în joc, iar clasamentul arată că oricare dintre primele trei clasate poate câştiga campionatul. 

La partidă au asistat 43.283 de spectatori. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel