Fotbal international Campionatul unde ar vrea să antreneze Răzvan Lucescu. „Nu s-ar refuza niciodată...”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Proaspăt campion în fotbalul din Grecia cu echipa PAOK Salonic, antrenorul român a răspuns sincer la întrebările privind viitorul său la formația elenă, spunând ce ofertă nu ar refuza.



Lucescu vrea să rămână la PAOK, dar n-ar refuza campionatul italian

„Nu sunt disperat să merg în alt campionat”, a declarat, pentru postul italian Radio Sportiva, românul Răzvan Lucescu, care antrenează echipa greacă de fotbal PAOK Salonic, potrivit site-ului TuttoMercatoWeb.

Întrebat dacă va rămâne la gruparea din Salonic, cu care a câștigat recent campionatul Greciei, Răzvan Lucescu a răspuns: „Eu nu fac planuri, iau decizii emoțional. M-am simțit bine aici, m-am întors, am plecat de la PAOK pentru a merge la Al-Hilal. Am câștigat, dar nu sunt disperat să merg în alt campionat. Însă Italia nu s-ar refuza niciodată...”

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă ar fi căutat de AC Milan, românul a spus: „Sunt antrenor, după aceea va fi clubul cel care va decide...”

Răzvan Lucescu a obținut al doilea său titlu cu PAOK, după cel din 2019. El a mai câștigat cu echipa din Salonic și două Cupe ale Greciei (2018, 2019), terminând de două ori pe locul secund (2018, 2022) și disputând alte două finale de cupă (2022, 2023).

Lucescu a avut cuvinte de laudă pentru tânărul său fundaș Konstantinos Koulierakis, în vârstă de 20 de ani: „Este un jucător căruia nu îi este frică să ducă mingea, nu se teme de presiune și asta l-a ajutat să crească. știe să construiască știe să se apere sus, știe să citească situațiile periculoase, este puternic fizic. Poate fi o soluție pentru Serie A, deși sper că nu va pleca în această vară. A făcut o treabă extraordinară și ne-a ajutat mult în meciurile decisive”, a spus tehnicianul, citat de Agerpres.

În acest sezon, PAOK a ajuns până în sferturile de finală în Europa Conference League. O altă echipă din Grecia, Olympiakos Pireu, o va întâlni miercuri, 29 mai, pe Fiorentina, în finala Europa Conference League. 

Răzvan Lucescu: „Doamne ferește! Azi ești cel mai bun, mâine...”

Răzvan Lucescu a fost întrebat dacă se consideră „cel mai bun antrenor român”, peste tatăl său, Mircea Lucescu. El nu a ezitat să răspundă, afirmând că ceea ce îl face fericit este rodul muncii sale, neluând în calcul ipoteza potrivit căreia este mai bun decât tatăl său.

„Doamne ferește! Nu m-am gândit la asta. Azi ești cel mai bun, mâine ești cel mai prost dacă pierzi. Cel mai important e să am în sufletul meu liniștea că mi-am făcut treaba bine. Și atunci eu sunt fericit. E singurul lucru care contează”, a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a mai transmis că titlul câștigat în acest sezon cu PAOK Salonic reprezintă trofeul obținut cel mai greu în cariera sa.

„În primul rând, pentru că PAOK a avut un buget limitat. Apoi, am plecat la începutul sezonului trecut fără nicio speranță, cu o atmosferă negativă. În afară de meciurile de campionat am avut Conference până în sferturi, asta te seacă de toate energiile.

Pe parcursul play-off-ului, am jucat două cu Dinamo Zagreb, două cu Brugge, ne-au întins la maximum. Toate astea au contat!”, a spus Răzvan Lucescu, potrivit DigiSport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?