Tenis Campionii recunosc alţi campioni. Gică Hagi, elogiu la adresa lui Ilie Năstase. "Asta înseamnă să fii geniu"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Gică Hagi, considerat de mulţi cel mai bun fotbalist român din istorie, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Ilie Năstase, primul număr 1 mondial din istoria ATP. 



Declaraţiile au fost făcute în contextul lansării filmului "Nasty, mai mult decât tenis", care arată o altă faţă a vieţii şi carierei fostului mare tenismen. 

"În afară de faptul că juca tenis, avea şi o tehnică foarte bună. Atât cu racheta, cât şi cu mintea. Cu siguranţă cred că va fi şi un film despre Gheorghe Hagi, vom vedea când. Dar acum e o seară dedicată lui. Filmul ăsta înseamnă că rămâne ceva, pentru copiii din generaţia actuală. Să îl vadă toată lumea, pentru că o să vadă un campion din toate punctele de vedere. Tehnică, personalitate, creativitate, de toate. 

Generaţia tânără are de învăţat de toate, şi învaţă de la cel mai bun. În afară de faptul că era cel mai bun pe teren, avea şi multă personalitate. El a reprezentat România la nivelul cel mai înalt, bravo lui. 

Important este că el lasă ceva în urmă, o amprentă, un exemplu foarte bun pentru tineri. Pentru toţi cei care vor să ajungă tenismeni, el a arătat exact asta. Se poate să ajungi cel mai bun. Valoarea lui e incontestabilă. Cine e bun, e bun. El a fost de excepţie, iar un geniu ca el rămâne veşnic. Avea o secundă în plus faţă de ceilalţi, vedea înainte lucrurile. Asta înseamnă să fii campion, să vezi totul cu o secundă înaintea celorlalţi", a declarat Gheorghe Hagi. 

Ilie Năstase a spus care este diferenţa între tenismenii din generaţia sa şi cei de azi 

"Eu aici regret. Cei dinaintea mea nu au câştigat cât am câştigat eu. Şi ei ar trebui să fie cei mai supăraţi, ei erau profesioniştii. Mă refer aici la Laver, spre exemplu. Unii ca el au făcut tenisul profesionist de azi. Şi au câştigat foarte puţin faţă de mine. Şi eu am câştigat foarte puţin faţă de cei de azi. Să ne uităm la fotbal. Erau sute de milioane înainte? Miliarde? 

Acum, tenismenii nu se mai cunosc între ei, familiile nu se cunosc între ele. Nici nu îşi ştiu numele câteodată. Sau au un tunel, ca la Roland Garros, vin în vestiar, se dezbracă, fac meciul, se îmbracă şi pleacă la hotel. Noi ce făceam după meci? Mergeam la barul de sus, stăteam de vorbă cu spectatorii. Nu se mai întâmplă aşa ceva acum", a mai declarat Ilie Năstase. 

La premiera care a avut loc la Sala Palatului din București, Ilie Năstase (77 de ani) s-a arătat fericit de interesul publicului român, dar și de faptul că prietenii i-au rămas aproape.

„Sunt foarte fericit să văd atâta lume. Domnului Tudor Giurgiu, care a regizat, i-a luat trei ani ca să facă filmul ăsta. E un film foarte bine realizat, care a fost invitat și la Cannes, asta este o noutate. S-a filmat în Anglia, în Italia, la Los Angeles, peste tot... eu nu am vrut să-l văd înainte de premieră. Mă bucur că sunt atâția prieteni, înseamnă că mi-au rămas prieteni. Cu Nadia, de exemplu, am jucat tenis când era copil ea, avea 14-15 ani. Ea îmi spune fratele Ilie”, a spus fostul tenismen.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel